Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skočio na treće mjesto

Ozljede i izostanci kroje mu kadar, ali Slaven Bilić nastavlja s pobjedama: "Dajte mu novi ugovor"

Slaven Bilić upisao je nova tri boda s Watfordom u engleskom Championshipu.

Slaven Bilić (Foto: Afp)

Unatoč brojnim ozljedama i drugim izostancima, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić ponovno je upisao nova tri boda na klupi Watforda. Na domaćem su terenu svladali Blackpool (2:0) i tako skočili na visoko treće mjesto engleskog Championshipa.

Momčad hrvatskog trenera sada zaostaje devet bodova za drugim mjestom, koje donosi izravan plasman u elitni razred engleskog nogometa, Premier ligu, a u tome mu je pomogla vojska mladih i talentiranih igrača.

Ozljede kroje sastav

Kako su ozljede ponovno krojile sastav engleskog drugoligaša, Bilić se morao osloniti na nekolicinu mladih igrača. Zaigralo je čak sedam igrača koji imaju 21 godinu ili manje, dok je pet igrača upisalo ligaški debi u dresu Watforda.

Posebno je briljantan bio Tobi Adeyemo, koji je Bilićevu momčad doveo u vodstvo u 72. minuti dvoboja, dok je Ismaila Sarr u 82. s bijele točke potvrdio pobjedu i velika tri boda.

Ilustracija Grozne scene u Sarajevu: Huligani napali roditelje iz Srbije, jednog izboli nožem divider

"Momci su bili briljantni. Nikad nismo odustali, bili smo zajedno i pokazali smo nevjerojatan duh. Jako sam ponosan na njih, a neke utakmice puno su više od tri boda. Ovo je jedna od njih. Pokazali smo što možemo bez toliko igrača, a sada možemo biti samo bolji", zaključio je Bilić.

Navijači su oduševljeni

Nova pobjeda oduševila je navijače engleskog kluba, koji su puni pohvala na Bilićev račun:

"Jako sam impresioniran Bilićevim odlukama glede zamjena i kako izvlači najbolje iz svojih igrača. Bilo je lijepo vidjeti naše mlade igrače kako uživaju na terenu", napisao je jedan od navijača na Twitteru, a drugi je poručio upravi Watforda:

"Što god se dogodilo ove sezone, dajte Biliću ugovor na dvije godine."

"Bilić radi sjajan posao. Treći smo s djecom, toliko ozljeda, a on izvlači pobjede. Ne poraze ili remije, već pobjede. Ako mu ova uprava, a pogotovo Pozzo, ne daju što želi i treba, ostat ćemo bez briljantnog trenera", napisao je treći navijač na Twitteru.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider