Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima jedna duga lopta

Bilić je najveći ''Englez'': Ovo su pitanja koja ga trenutno muče

Hrvatski trener nalazi se pred novim izazovima na užarenoj klupi West Ham Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham nije više fenjeraš na startu sezone, ali mirnije vode daleko su od dokova istočnog Londona. Nakon tri uzastopna poraza na gostovanjima, napokon su navijači Hammersa dočekali prvu utakmicu na svom Londonskom stadionu. Bilo je straha jer hit u ligi Huddersfield do tada nije primio ni gola, ali prva pobjeda donijela je mali predah.

A ona je ostvarena provjerenom formulom. Slavenu Biliću se u momčad vratio svjetionik. Andy Carroll odmah je ubačen u vatru nakon što je kolovoz propustio zbog ozljede. Nije zabio, no čini se kako West Ham s njim pobjeđuje utakmice.

Ima jedna duga lopta

Duga lopta je najveće oružje Bilićeve momčadi, a to jasno pokazuje podatak kako je West Ham u prva četiri kola uputio čak 304 duge lopte. Najviše u ligi. Ok, Crystal Palace je uputio jednu takvu loptu manje, ali svi znamo gdje je sad Frank de Boer. Kad ne ide, ide se na takva rješenja, ali to je staromodna igra kakva se više skoro pa ne gaji u engleskoj nogometnoj eliti.

Čak i oni najzagriženiji obožavatelji hrvatskog trenera moraju priznati kako njegova momčad jednostavno nema igru. I zato je Bilić dočekao Carrolla kao spasitelja. Zanimljivo, Chicharita nije posjeo na klupi već je svoju drugu leteću tvrđavu i najveće pojačanje stavio na lijevo krilo, neprirodnu mu poziciju.

''Ako će se to nastaviti, onda je njegov posao još uvijek u opasnosti. Nije to lijepo za gledati i vidjet ćemo hoće li navijači biti zadovoljni takvim nogometom do kraja sezone'', rekao je Jermaine Jenas, bivši igrač Hammersa, danas stručni komentator na BBC radiju.

Drugi bivši igrač kluba, Trevor Sinclair opravdava takvu igru. Jer, tog ponedjeljka važan je bio samo rezultat, poentira Sinclair. Bilić je iskoristio svoje najveće oružje u jednoj od najvažnijih utakmica ovog dijela sezone.

Lanzini i Noble, dva velika problema

Ono što Biliću ne ide u prilog je što ne može računati na Manuela Lanzinija. Ne vidimo tko osim njega može organizirati igru. West Hamu općenito nedostaju kreativniji igrači. Tranzicija je prilično loša strana igre West Hama, pa će ubačaji na Carrolla, Chicharita ili Antonija i dalje biti fore ove momčadi. Teško da ćemo od West Hama uskoro gledati i lijepu igru i dobre rezultate.

Iako zvuči nelogično, i dalje bi u navali mogli gledati i Carrolla i Hernandeza. Meksikancu zadaća neće biti hvatati duge lopte već natrčavati na Carrollova spuštanja. Ayew bi mogao opet dobiti ulogu džokera, koji je protiv Huddersielda i pokrenuo drugu ofenzivu na utakmici koja je i donijela golove.

No Bilić ima još jedan veliki problem. Kamera je u ponedjeljak prikazivala kapetana Marka Noblea na klupi. Ima li on mjesta u klubu koji ima ambicije biti makar među deset najboljih? Sve je dalje od udarne postave i Bilić će opet morati podvući crtu. Prije dvije godine je isto morao napraviti s tadašnjim kapetanom Nolanom, a sada će za vlasnike morati obaviti još jedan ''prljavi'' zadatak.

Puno je toga pred Bilićem i West Hamom, a već u subotu gostovanje kod tvrdog West Bromwicha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider