Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Karte su na stolu"

Skelin izdvojio jednog igrača i ljudski priznao: "Ja sam najodgovorniji"

Hrvatski košarkaši uz dosta muke svladali su Nizozemce u Višnjiku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije bilo priželjkivanih +8, ali Hrvatska je uspjela pobijediti Nizozemsku i ubilježiti prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko košarkaško prvenstvo.

"Nikako da prelomimo utakmicu, imali smo kontrolu prvo poluvrijeme, onda smo u trećoj četvrtini izgubili ritam, pa onda opet stigli do 10 razlike i dozvolili njima da se vrate. Skok je bio ključ, nažalost je bio jedan period gdje ga nismo uspjeli iskontrolirati", izjavio je nakon utakmice izbornik Ivica Skelin.

"Ne ovisimo više sami o sebi već prije svega o Talijanima i tome kako će oni proći u utakmicama s nama i Nizozemskom. Moramo obje utakmice ići na pobjedu i mislim da nam to nije nedostižno", optimističan je bio Skelin u izjavi za HRT.

Izbornik je nakon prvih dojmova malo otvorio dušu...

"Moj ciklus je završen, sve karte su na stolu"

"Ovim mladićima jedna stvar mora biti jasna, a to je da moramo biti koncentriraniji nego što smo bili u ovim utakmicama. Moj ciklus je završen, sve karte su na stolu, svjestan sam da rezultat nije dobar, ja sam najodgovorniji i svjestan sam svoje odgovornosti. Žao mi je i poraza od Rumunja u petak i one utakmice s Nizozemskom. Ima tu mojih grešaka, ja nisam bezgrešan, ali morate znati da ima tu i objektivnih razloga, poput ozljeda i otkaza nekih reprezentativaca", kazao je Skelin, zaključivši:

"Stalno se krpamo, teško je u jednom takvom ozračju ganjati rezultat."

Ponovno je dobru rolu odigrao Karlo Uljarević koji je u reprezentaciju stigao tek nakon što Anadolu Efes nije htio pustiti Krunoslava Simona.

"Ponosan sam što je Uljarević ušao u reprezentaciju, on je nama sad prvi playmaker."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider