Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Čudesan igrač

Svjetski hit napadač bio je na radaru - Osijeka: Skaut za Dnevnik Nove TV otkrio detalje

Napoli je s 5:1 pregazio Juventus i sanja prvi Scudetto nakon 1990. godine. Glavna klupska zvijezda trenutno je Gruzijac Khvicha Kvaratskhelia.

Nogometaši Napolija s pet komada su torpedirali Juventus i pobjegli mu na 10 bodova prednosti poslije 18 kola, a dan kasnije saznali su odličnu vijest s druge strane Čizme gdje se Milan poskliznuo u Lecceu i ostao na minus osam.

Možemo samo zamisliti kako bi za nekoliko mjeseci moglo izgledati slavlje u gradu podno Vezuva gdje je ovog petka ponovno junak bio 
Khvicha Kvaratskhelia.

Protiv Juventusa je zabio jednom i upisao dvije asistencije i sada u prvih 20 nastupa za Napoli u svima natjecanjima ima devet golova i 13 asistencija.

Kvaratskhelija je od talenta iz gruzijske lige već s 18 godina postao redovit u ruskom Rubinu. Tamo mu je i ozbiljno skočila cijena - na 10 milijuna eura u prosincu 2020. Prošlog ljeta vrijedio je 15, a nakon pola godine u Napoliju vrijedi 60 milijuna eura.

No, tko je zapravo dojučer anonimni, a danas obožavani Gruzijac? Dugogodišnji Osijekov skaut Ivo Vranješ upoznao je Kvaratskheliju još 2017., kada je kao 16-godišnjak igrao za gruzijsku reprezentaciju do 19 godina.

"U oko nam je zapeo momak koji je ušao s klupe, mislim da je imao broj 17 koliko se sjećam. Tanak, dribler, igrač poteza onako vidljivo, međutim igrač koji je tada već igrao u oba pravca", istaknuo je Vranješ u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Vranješ je sve javio u Osijek i iz Gradskog vrta pokušali su...

"Doći u kontakt s agentima i ljudima koji su oko Khviche. Međutim, zapriječilo se to, što ga je već povratkom s tih kvalifikacija, Dinamo Tbilisi oslikao u prvoj ekipi, dali su mu da igra za seniorsku momčad i nakon toga je bilo jako teško, s obzirom da je cijena s nekih 250 tisuća eura otišla u nebo", prisjetio se Vranješ.

Nekoć Maradona, danas Kvaradona

Daljnji razvoj fenomenalnog Gruzijca nije iznenadio Vranješa.

"Apsolutno je da taj igrač nije slučajno tu gdje je. Svaki njegov dodir, svaki njegov kontakt s loptom ima smisla. Radi se o igraču vanserijskih sposobnosti, volim takve igrače zato što se nogomet dolazi gledati zbog takvih igrača."

Napolijevi navijači prozvali su ga Kvaradona. Aluzija je jasna - vjeruju da će Khvicha - poput Maradone - podno Vezuva donijeti Scudetto. Eh, da je Diego poživio još malo, vidjeti prvo ludilo u Argentini, a vjerojatno i u Napulju...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider