Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoka kazna

Skandal u srpskom nogometu: Klub Ante Vukušića izbačen iz prve lige!

Bivši napadač Hajduka Ante Vukušić ima ugovor s Kolubarom do kraja ove sezone.

Ante Vukušić (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Srpski nogometni klub Kolubara, za koju nastupa hrvatski nogometaš Ante Vukušić, izbačena je iz elitnog ranga srpskog nogometa odlukom tamošnjeg Saveza!

Od strane nadležnih organa europske nogometne organizacije (UEFA) stigla je prijava da su tri prvoligaša – Kolubara, Spartak Subotica, Mladost GAT "svojim djelovanjem ili nedjelovanjem ugrozili i povrijedili integritet nogometnih utakmica".

Sporne su bile utakmice Mladost GAT - Kolubara, Kolubara - Spartak. Također, pod istragom je bila utakmica druge lige RFK Novi Sad - Radnički NB, ali zbog nedostatka dokaza je obustavljen postupak.

Franjo Ivanović u skoku Iznenađujući transfer koji diže prašinu: Viđen na derbiju, Dinamo ulazi u utrku s Rijekom za velikog talenta divider

Zbog toga je Kolubara kažnjena oduzimanjem devet bodova, a to znači da su kolo prije kraja prvenstva ostali bez matematičke šanse da izbore ostanak u ligi. Spartak Subotica Mladost GAT su pak dobili novčanu kaznu u iznosu od 3 milijuna dinara, oko 25 tisuća eura.

Vukušić je ove sezone upisao 25 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije za Kolubaru u elitnom razredu srpskog nogometa. Ondje je stigao prošlog ljeta, a ugovor mu traje do ljeta ove godine.

Bivši hajdukovac u srpskog prvoligaša je stigao iz Tuzle City za koju je odigrao sedam utakmica bez zabijenog gola. U karijeri je još nosio dresove, Hajduka, ljubljanske Olimpije, Greuther Furtha, Pescare i Messine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider