Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti li novi kolaps?

Skandal u Italiji: Napoli se nije pojavio na utakmici s Juventusom, pravila su jasna

Napoli nije stigao u Torino i Juventus će bez borbe upisati lagana tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skandal trese talijanski nogomet iako su svi znali što će se večeras dogoditi. Naime, večeras se trebao igrati derbi susret 3. kola Serie A između Juventusa i Napolija. No gosti se nisu pojavili u Torinu.

Razlog je taj što su vlasti u Napulju zabranile putovanje Napoliju zbog situacije s koronavirusom, točnije Napoli ima jednog zaraženog igrača u svojim redovima. No pravila su jasna, svi koji mogu skupiti makar 13 igrača sa susret moraju igrati.

Napoli je tako postao prva momčad u pet glavnih liga koja se zbog koronavirusa nije pojavila na travnjaku. Bilo je slučajeva odgode, ali ne i da se netko nije pojavio na terenu.

gol expired Je li ovo moguće? Nakon debakla Uniteda, Liverpool šokantno primio čak sedam pogodaka divider

Pravila su jasna

Zbog toga se očekuje da će Juventus dobiti ovu utakmicu za zelenim stolom. Nogometaši Stare dame istrčali su večeras na teren svog stadiona, stigli su i gledatelji, no protivnika nije bilo.

"Standardi koje su utvrdila upravna tijela talijanskog nogometa sa zdravstvenim vlastima omogućuju održavanje ligaških utakmica čak i kada postoje pozitivni slučajevi. Protokol postavlja određena pravila od kojih se ne može odstupiti, a koja omogućavaju igranje ligaških utakmica čak i u slučaju pozitivnog rezultata, raspoređujući igrače koji su testirani negativno", objavila je Liga u priopćenje za javnost koja je objavljeno manje od pet sati prije početka meča zakazanog za 20:45.

Ranije su Milan, Torino i Genoa imali po dva zaražena igrača pa su uredno igrali svoje utakmice, dok je Napoli imao tek jednog pozitivnog. U Napulju se izvlače na regionalni krizni stožer, no pravila za sezonu u koronakrizi dogovorena su na najvišoj razini između nogometnog saveza i izvršnih vlasti.

Napoli je htio odgoditi utakmicu, u Torinu su smatrali kako za to nema potrebe jer su i drugi bili u sličnim situacijama pa su se držali dogovorenih pravila. Vjeruje se kako će Juventusu biti upisana tri boda, Savez je već zaprijetio Napoliju tim scenarijom, jer inače bi mogao nastati kaos ukoliko drugi krenu primjerom kluba iz Napulja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider