Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krvavi dan na jugu Francuske

Sjećate li se ovih šokantnih scena? Poslije četiri godine stigla ih je pravda

Krvave scene obilježile su uvodne dane posljednjeg Europskog prvenstva u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji nogometni Euro, koji se održao u Francuskoj 2016. godine, između ostalog su obilježile krvave scene u režiji ruskih huligana.

Najbrutalnije je bilo već drugog dana Europskog prvenstva, kada su se u Marseilleu sastale reprezentacije Engleske i Rusije.

U grad su stigli deseci tisuća Engleza i Rusa, među kojima je bio velik broj onih koje nogomet nije zanimao, već su došli isključivo zbog obračuna. O tome koliko su ozbiljno Rusi pristupili tome, najbolje govori to što su neki od njih na glavama imali GoPRO kamere - htjeli su zabilježiti kako mlate Engleze i odaslati tu poruku u svijet.

Nesretni Englez ostao trajni invalid

Nažalost, uspjeli su. Francuska policija nije bila adekvatno pripremljena na dolazak tolikog broja ljudi i u gradu je satima uoči utakmice vladao kaos. Brojni Englezi gadno su pretučeni, a jedan od njih, Andrew Bache, ostao je doživotni invalid.

Ovih dana, četiri i pol godine tog nemilog događaja, počinitelje je dostigla ruka pravde.

Mihail Ivkin i Pavel Kosov osuđeni su na zatvorske kazne, Kosov na 10 godina, Ivkin na tri.

Treći osumnjičenik još nije identificiran

Treći osumnjičenik, za kojeg se na policijskoj snimci vidi kako divljački udara Bachea koji bespomoćno leži na asfaltu, još uvijek nije identificiran.

Inače, Kosov je osuđen na 10 godina zatvora zbog udaranja Bachea, dok je Ivkin dobio tri godine zbog bacanja stolice prema nesretnom Britancu.

Ivkin bi uskoro mogao biti pušten na uvjetnu slobodu jer je već proveo dvije godine u zatvoru nakon što je uhićen u Njemačkoj 2018., dok je Kosov uputio zahtjev da ostatak svoje kazne odsluži u Rusiji.

Obojici je doživotno zabranjen ulazak u Francusku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider