Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otvorila se mnoga pitanja

Obljetnica tragedije koja je potresla hrvatski nogomet: Sjećanje na Hrvoja Ćustića ne jenjava

Zadarske nogometne perjanice i zaštitni znakovi ruskog srebra - Luka Modrić i posebno Danijel Subašić - ne dopuštaju da se zaboravi njegov lik i djelo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, 3. travanj crnim slovima upisan je u kalendar svakog zadarskog nogometnog zaljubljenika. Spomen na Hrvoja Ćustića ne jenjava ni 11 godina poslije.

''Osoba koja je uživala veliko povjerenje svojih suigrača i ljudi s kojima se družio i ništa čudno. Ostao je takav kakav je, ja se nadam dok smo živi, da će sjećanje na njegovu godišnjicu biti takvo da budemo svi skupa'', rekao je otac Svetko Ćustić.

Zadarske nogometne perjanice i zaštitni znakovi ruskog srebra - Luka Modrić i posebno Danijel Subašić - ne dopuštaju da se zaboravi njegov lik i djelo.

''To su moja djeca, Hrvojevi prijatelji, skupa su počeli igrati u Zadru i mlađim reprezentacijama Hrvatske, meni je to zadovoljstvo, posebno kad znam da su to njegovi prijatelji'', rekao je Hrvojev otac.

Nakon što je nastradao na ogradi zadarskog stadiona, počela su se uvelike potezati pitanja sigurnosti na hrvatskim travnjacima.

''Nakon incidenta koji se dogodio ovdje prije 11 godina, kriteriji su se promijenili i sigurno ne možete dobiti licencu i uvjete ako nemate propise na stadionu'', rekao je sportski direktor Zadra Josip Bajlo.

Ipak, otac Svetko nije zadovoljan poboljšanjima uvjeta sigurnosti...

''Jako malo, ti uvjeti koji su bili prije, posebno na našem stadionu, nešto se napravilo, ali to je malo da klub krene prema gore.''

Zadar je danas u drugoj ligi. U prvoj HNL nema ga od 2015.

''Sad se polako vraćamo, stabiliziramo se kao klub i vraćamo obveze koje imamo, nadam se da će Zadar za godinu-dvije biti u 1. HNL.

Bila bi to vijest koja bi, sigurni smo, posebno obradovala i nekadašnjeg napadača Zadra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider