Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlično igrao

Sjajni Pongračić zaustavio Lukakua i društvo: Roma upisala novi kiks

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu kao stoper u momčadi Leccea.

Marin Pongračić (Foto: Profimedia)

Nogometaši Leccea i Rome odigrali su utakmicu bez pobjednika i bez pogodaka u dvoboju 30. kola talijanskog prvenstva.

Gosti iz Rima su dominirali u posjedu, ali momčad Leccea je bila opasnija kad je imala loptu u nogama. Statistika je tako pokazala 27 udaraca domaćina, šest unutar okvira, dok su Romini igrači zapucali deset puta, od toga su triput zaposlili domaćeg vratara Falconea.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu kao stoper u momčadi Leccea.

Osam kola prije kraja prvenstva Lecce je s 29 bodova na 13. mjestu, a Roma ima 52 boda i drži petu poziciju.

Marko Pjaca, nogometaš VIDEO Pjaca ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Ne bih otpisao Hajduk, sve je otvoreno" divider

Utakmice između Cagliarija i Verone te Sassuola i Udinesea završile su bez pobjednika, a svaka je momčad postigla po jedan pogodak.

Verona je povela u Cagliariju golom Federica Bonazzolija u 30. minuti, a bod domaćoj momčadi donio je Ibrahim Sulemana pogotkom u 74. minuti.

Sada obje momčadi imaju po 27 bodova, s potpuno istim učinkom, s time da Verona ima značajno bolju gol-razliku pa je zbog toga na 15. poziciji, a Cagliari na 16. mjestu.

Oba pogotka u dvoboju Sassuola i Udinesea pala su u završnici prvog poluvremena. Domaćin je poveo u 41. minuti golom Gregoirea Defrela, a tri minute poslije izjednačio je Florian Thauvin.

Udinese se tako učvrstio na poziciji ovosezonskog rekordera po broju utakmica s neodlučenim ishodom, jer je po 16. put osvojio bod i s njih 28 se nalazi na 14. poziciji. Sassuolo je s 24 boda na predzadnjem mjestu, ali samo na bod od izlaska iz zone ispadanja iz Serie A.

Kolo će biti zaključeno od 20.45 sati, kad će uvjerljivo vodeći Inter ugostiti Empoli, koji se bori za opstanak u Serie A.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider