Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio već 11 golova

Sjajni hrvatski veznjak koji je zabio hat-trick protiv Ibre samo za GOL.hr o toj utakmici, MLS-u i navijačima

U dalekom MLS-u jako dobre partije pruža 29-godišnji hrvatski veznjak i bivši igrač Rijeke Damir Kreilach, koji se u razgovoru za GOL.hr osvrnuo na aktualnu sezonu.

Damir Kreilach (Screenshot Twitter)

Damir Kreilach za kruh zarađuje u MLS-u. Bivši kapetan Rijeke nedavno je zabio svoj prvi hat-trick u karijeri, i to protiv Zlatana Ibrahimovića i LA Galaxyja. No to nije jedini razlog zbog kojeg smo ga kontaktirali. Hrvatski veznjak je u posljednje četiri utakmice upisao pet pogodaka i među najboljim je igračima svojeg Real Salt Lakea.

U toj utakmici protiv Galaxyja sve oči bile su uprte u Ibrahimovića, no na kraju ste vi bili zvijezda utakmice. Poslije ste se čak i fotografirali sa Zlatanom, kakvi su bili dojmovi s te utakmice?

''A sigurno da će mi ta utakmica ostati u sjećanju kao jedna od najdražih do sada. Prvo radi velike pobjede, a onda radi prvog hat-tricka u karijeri. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, dominirali i zasluženo pobijedili'', rekao je Damir Kreilach za GOL.hr.

Ove sezone zabili ste 11 pogodaka za Real Salt Lake i tako očito brzo ušli u formu. Jeste li imali problema s prilagodbom na momčad i općenito MLS?

''Pa prije svega mogu reći da je MLS jedna jako kvalitetna i zahtjevna liga, igra se jako brzo i okomito. Imamo odličnu ekipu, što pokazuju rezultati i vjerujem da ćemo tako nastaviti u ovih zadnjih četiri kola te ostvariti zacrtani cilj, a to je ulazak u playoff'', izjavio je veznjak Real Salt Lakea te nadodao:

''Što se tiče prilagodbe na ekipu, tu se stvarno moram zahvaliti suigračima jer su me jako dobro prihvatili, tako da je prilagodba bila jako kratka.''

Poznat ste kao veznjak koji zabija puno pogodaka, a ovo će vam biti najefikasnija sezona u karijeri. Na kojoj poziciji igrate u novom klubu? Trener Petke vas nekad stavi na stranu, a nekad iza napadača? Koja vam pozicija najviše odgovara?

''Ovdje sam doveden kao zadnji ofenzivni vezni, a na toj poziciji sam i igrao do sada nekih 23-24 kola. Tek zadnjih par kola trener me koristio kao 'lažnu' devetku, što se pokazalo dosta dobrim. A ako moram birati moju idealnu poziciju, onda je to 'osmica', ajmo reći taj ofenzivni vezni.''

U Berlinu ste bili heroj navijača, oproštaj je bio emotivan, kakva je atmosfera u Salt Lake Cityju i općenito na MLS stadionima?

''MLS liga je odlično organizirana i mislim da će iz godine u godinu biti sve interesantnija za igrače iz Europe. Razumljivo da nije sport broj 1 u Americi, ali iz godine u godinu se svakako vidi veliki napredak i velika zainteresiranost. Nemamo klasičnih ultrasa, odnosno navijačkih grupa, ali stadion je svaku utakmicu popunjen. Skupi se oko 22 tisuće ljudi što pokazuje veliku ljubav prema klubu'', objasnio je Kreilach za GOL.hr.

Real Salt Lake je izgubio posljednju utakmicu na gostovanju kod Atlante, vodeće momčadi Istočne konferencije. Do kraja regularnog dijela sezona ostalo je još malo. Vjerojatno ćete ući u borbu za finalnu seriju. Kakve su ambicije kluba u ovoj sezoni, ali i u budućnosti?

''Prvi i osnovni cilj kluba je ulazak u playoff. Trenutno smo u dobroj situaciji da to ispunimo, a onda je u playoffu sve moguće jer se igra na dvije utakmice.''

I za kraj, igrali ste samo za tri kluba u karijeri – Rijeku, Union i sada Real. Pratite li svoju Rijeku iz SAD-a?

''Da, koliko mi to moje obaveze dopuste. I u slučaju da se moji treninzi ne poklapaju s utakmicama Rijeke i Uniona. Pogledam obavezno svaku utakmicu, jer ipak su to klubovi koji su mi nogometno dali sve u mojoj dosadašnjoj karijeri.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider