Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
el cholo nema dvojbe

Veliki kompliment za hrvatskog maestra: Simeone se uoči gradskog derbija poklonio Modriću

Veliki gradski derbi iz Atleticova kuta najavio je trener Diego Simeone.

Diego Simeone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svega tri dana nakon El Clasica momčad Real Madrida čeka još jedan veliki derbi: Kraljevski klub u subotu će od 16:15 ukrstiti koplja s gradskim rivalom Atleticom na njihovu Wanda Metropolitanu.

Recentni rezultati i remi protiv Barcelone na Camp Nouu pokazuju da Real diže formu nakon krize početkom sezone, a pobjedom protiv gradskog rivala skočili bi na drugo mjesto ljestvice.

Utakmicu je iz Atleticova kuta na press-konferenciji najavio trener Colchonerosa Diego Simeone. Posebno zanimljivo bilo je pitanje tko je po njemu ključni igrač Reala – El Cholo nije imao dvojbe.

"Luka Modrić i dalje je ključni igrač Reala, to ostaje tako", kratak i jasan bio je Simeone.

Posebnost utakmice bit će mnogi susreti starih znanaca. Alvaro Morata nekad je nosio dres Reala, pa je ove zime stigao u Atletico, klub u kojem je napravio prve nogometne korake.

Pokažite mlađima što je sve Dinamo: Ćirin šal, Lamzin dres, ulaznice s finala KVG-a... Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće

U suprotnom smjeru otišao je Thibaut Courtois, nekad čuvar mreže Rojiblancosa, a danas Los Blancosa. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti doček vrlo vatrenih navijača Atletica... 

"Ne mogu se staviti u cipele drugih ljudi i razumjeti njihove osjećaje. On je sjajan vratar koji je bio odličan kod nas, kao i drugim klubovima za koje je nastupao."

Posebno je zanimljiv odnos dvaju argentinskih trenera na klupama madridskih rivala. Dok je Simeone još bio na početku trenerske karijere, kratko je u San Lorenzu vodio tada 33-godišnjeg Santiaga Solarija, nogometaša koji se umirovio dvije godine kasnije.

''Poznajem ga odavno, vodio sam ga na kraju njegove karijere. Često smo se susretali na istim mjestima. Pokazao je da ima osobnost i da je kvalificiran za ovaj posao. Kao Argentinac, jako sam sretan zbog njega.''

Talijani tvrde: Rakitić želi napustiti Barcu i već je pronašao kupca, sprema se veliki transfer? Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider