Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legende na vrhu

Simeone izjednačio rekord Tomislava Ivića: Atletico ovo ne pamti 26 godina

Atletico Madrid Diega Simeonea sve je bliže vodećoj Barceloni, ali i postavljanju klupskog rekorda.

Diego Simeone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon poraza Valencije od Getafea, Barcelona i Atletico Madrid ostale su jedine neporažene momčadi španjolske Primere. Momčad Diega Simeonea ima osam pobjeda i šest remija, što je dovoljno samo za treće mjesto i šest bodova zaostatka za vodećom Barcom, ali utjeha Cholu je izjednačavanje klupskog rekorda koji drže dvije nogometne legende: hrvatski trener Tomislav Ivić i španjolski vratar i trener Ricardo Zamora.

Atletico je trenutno, kada se pridodaju prošlosezonske utakmice, u nizu od 18 utakmica bez poraza. Atletico je zadnji put poražen 25. travnja od Villarreala, nakon čega je upisao 11 pobjeda i sedam remija. Rekord su izjednačili pobjedom protiv Real Sociedada u subotu.

Zadnji su put Rojiblancosi to uspjeli u sezoni 1990./1991. kada ih je vodio Ivić, koji je u svom nizu ostvario 12 pobjeda i šest remija.

Prije Ivića to je 1940. pošlo za rukom i legendarnom vrataru Zamori koji je Atletico, tada pod imenom Atletico Aviacion, vodio do također 18 uzastopnih utakmica bez poraza, od čega 13 pobjeda. 

Atletico nakon minulog vikenda ostaje i jedna od četiri neporažene momčadi iz najvećih europskih liga. Uz Atletico i Barcu, neporaženi su Inter u Italiji i Manchester City u Engleskoj. PSG je izgubio korak iznenađujućim porazom od Strasbourga u subotu, dok je Napoli prvi put izgubio u petak u derbiju protiv Juventusa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider