Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će kome...

Juve nokautirao Napoli u grotlu San Paola: Higuain presudio "svojima"!

U prvoj utakmici 15. kola Juventus je u derbiju slavio protiv vodeće momčadi talijanskog prvenstva Napolija.

Gonzalo Higuain (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici 15. kola, ujedno derbiju kola, Juventus je slavio kod Napolija s minimalnih 1:0. Pogodak vrijedan tri boda i prvog poraza Napolija ove sezone u Serie A zabio je Gonzalo Higuain, bivši napadač Napolija.

Igrala se 13. minuta kada je Napoli pogriješio u fazi napada, a Juventus munjevitom kontrom stigao u suparničku trećinu. Savršeno precizna lopta Dybale pronašla je Higuaina koji ju je poslao pored nemoćnog Reine.

Argentinac je bivši igrač Napolija, pa i ne čudi što mu je cijeli stadion žviždao kod svakog dodira s loptom, a posebno kod proslave pogotka. Higuain si je baš dao oduška u slavlju protiv svoje bivše momčadi.

Nakon toga je uslijedila dominacija Napolija do kraja utakmice, no obrana Juventusa na čelu s Buffonom je izdržala sve nalete.

Ovom pobjedom Juventus je stigao na drugo mjesto ljestvice sa 37 bodova, jednim manje od Napolija. Treći Inter ima 36 bodova, ali i utakmicu manje, on će u nedjelju ugostiti Chievo.

Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu konkurirali za nastup u momčadi Juventusa, dok je Marko Rog ostao na klupi Napolija.

Ranije u petak je Roma je lakoćom kao domaćin svladala SPAL sa 3:1 (2:0). Romi je put ka pobjedi olakšao gostujući branič Felipe koji je isključen već u 11. minuti, a domaći su brojčanu prednost iskoristili već do poluvremena kada su Džeko (19) i Strootman (32) pogodili za 2:0. Na 3:0 povisio je Pellegrini (53), da bi poraz gostiju ublažio Viviani (55).

Ovom pobjedom Roma ima po 34 boda iz 14 nastupa, četiri manje od vodećeg Napolija, a SPAL je 18. sa 10 bodova.

U subotu će igrati Torino i Atalanta, u nedjelju su na rasporedu susreti Benevento - Milan, Inter - Chievo, Bologna - Cagliari, Fiorentina - Sassuolo i Sampdoria - Lazio, a u nedjelju Crotone - Udinese i Verona - Genoa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider