Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OTKRIO KAKO JE PRELOMIO

VIDEO Šime Vrsaljko za Dnevnik Nove TV: "Odluka nije laka, ali je iskrena i jedina logična"

Iako je odlukom o napuštanju reprezentacije mnoge iznenadio, Šime Vrsaljko smatra kako je to bila teška, ali ispravna odluka.

Jedan od najzaslužnijih za rusko srebro i zasigurno jedan od ljubimaca nacije odlučio je reći zbog reprezentaciji. 

Šime Vrsaljko je povodom odluke o odlasku iz najdražeg dresa za Dnevnik Nove TV novinaru Milanu Stjelji otkrio kako je došlo do te odluke.

Već duže vrijeme je osjećao nešto drugačije

Prvo pitanje se odnosilo na to kad je krenuo razmišljati o oproštaju te kad je konačno po pitanju te odluke prelomio.

gol expired Šimu Vrsaljka pamtit ćemo po puno toga, ali jedna njegova fotografija obilježila je cijelu rusku bajku divider

"Već duže vrijeme je u meni taj neki osjećaj da to više nije ono što mene zadovoljava kao profesionalca i ono što hrvatskoj reprezentaciji treba. Hrvatska reprezentacija je poziv, hrvatska reprezentacija je ljubav, ali i jedna velika odgovornost. Mislim da je vrijeme da dođu mlađi", telefonski je rekao Vrsaljko, danas član grčkog Olympiakosa.

Upitan je to zato što je nakon pobjede u Danskoj, gdje je odigrao prvo poluvrijeme, izjavio kako će dati sve od sebe da Svjetsko prvenstvo dočeka sto posto spreman. Dodao je i kako mu to posebno znači te da je to ono što cilja te je siguran da će ostvariti.

Što se to u međuvremenu promijenilo?

"Nije se ništa pretjerano promijenilo. Neki će reći: 'Mogao si odigrat još Svjetsko', ali ljudi zaboravljaju da se ja već šest ili sedam godina borim s nedaćama koje su mi češće, a nekad rjeđe stajale na putu", objasnio je, dodavši:

"I to je jedna odluka koja je logična. Meni kao sportašu sigurno nije laka, ali je iskrena i najiskrenija što može bit te samim time je automatski i lakša."

Naravno da je Rusija u središtu svega

Kad prevrti film, koji bi trenutak izdvojio kao najposebniji, je li to možda ona fotografija, svima nama toliko dobro poznata, nakon ulaska u finale Svjetskog prvenstva, kad je ležao na našoj zastavi?

"Pa je. Svjetsko prvenstvo obilježilo je moju, ne samo reprezentativnu, nego cijelu karijeru. I dok sam živ, to će biti jedan spomen na najljepše dane mog života koje smo tada svi živjeli, ne samo ja."

gol expired Izbornik Dalić: "Poštujem njegovu odluku, Šime će nam svima nedostajati" divider

Od ružnih trenutaka očekivano izdvaja odlazak na operaciju nakon Svjetskog prvenstva.

"Mislim da mi je to jedan od težih trenutaka, ali teške trenutke, rado ih bacim iza sebe i nastavim dalje u pozitivnom tonu."

A posebna pozitiva za vrijeme ruskog Mundijala bili su baš Vrsaljko i Dejan Lovren.

"Ovih 11 godina sigurno dijelim s njim zato što s Dejanom...kad kažem da smo spavali zajedno, stvarno jesmo jer smo spavali u istoj sobi. Mislim ne u istom krevetu, ali u istoj sobi. Nedostajat će mi, normalno da će mi falit to naše druženje u kontekstu reprezentacije."

Je li se s njim možda konzultirao oko ove odluke?

"Pa nisam. Jednostavno, to je nešto što nisam dijelio ni sa svojom obitelji. Jednostavno, to je moja odluka", zaključio je na kraju naš uspješni i svima uvijek simpatični te dragi, sad već bivši reprezentativac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider