Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele odmah u Serie A, ali...

Kontroverzni Talijan gradi novi nogometni projekt i poručuje: "Mene je teško zamijeniti"

Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Serie A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Serie B, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.

"Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu", izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.

Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Serie B, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Serie C koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.

Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Serie A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone:

"Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Serie A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Serie B, a ako se ostvari više od toga, još bolje".

U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986. - 2017.), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988./89., 1989./90., 1993./94., 2002./03., 2006./07.), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010./11.

Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka Elliott Management Corporation.

"Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti", zaključio je Berlusconi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider