Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio dva pogotka

VIDEO: Bivši hajdukovci razbili Istru u prvom poluvremenu: Jakoliš postao najbolji strijelac lige

U 7. kolu 1. HNL Šibenik je s 3:1 svladao Istru 1961 na domaćem terenu.

Šibenik je u subotu u utakmici 7. kola HT Prve lige kod kuće sa 3:1 pobijedio Istru.

Za pobjedu Šibenika najzaslužniji je Marin Jakoliš koji je najprije asistirao Deliću za prvi pogodak na utakmici u 17. minuti, a onda je pet minuta kasnije povećao na 2:0 da bi u 32. minuti zabio za 3:0. Jedini pogodak za Istru postigao je Beljo.

Odmah na početku dvije prilike za Istru, u trećoj minuti je Bandea puca s 20-ak m prema okviru gola, no Grdić je skrenuo loptu u korner. Nakon toga par minuta kasnije, priliku za Serderova koji je pucao s vrha peterca, ali neprecizno

Nakon uvodnih prijetnji Istre, u 17. minuti Šibenik dolazi u vodstvo iz kontre. Nakon slaloma Marina Jakoliša koji se probio kroz trojicu igrača istre, dodaje loptu Ivanu Deliću i ovaj zabija za 1:0

Pogodak Ivana Delića:

Pet minuta kasnije Jakoliš postiže svoje treći ovosezonski pogodak, pogodio je s ruba 16 m gol Istre za povećanje vodstva Šibenika 2:0.

Pogodak Marina Jakoliša:

I Jakoliš u 32. minuti zabija i svoj drugi, a treći gol na utakmici, dobiva loptu od Sahitija s desne strane i pogađa s desetak metara.

U nastavku vratnica Istre se zatresla nakon udarca Delića koji je pucao s pet metara s lijeve strane.

Drugi pogodak Jakoliša:

Istra ima priliku u 53.minuti kada je Serderov nakon ubačaja u 16 metara, pobjegao obrani Šibenika, našao se sam pred Rogićem i pucao, ali vratar Šibenika brani. Pet minuta kasnije Serdarov je opet pobjegao obrani Šibenika i opet je sam pred Rogićem, ali nije dobro pucao.

gol expired VIDEO: Gorica šokirala Lokomotivu sjajnim pogotkom Lovrića: Prvo mjesto bježi im samo jedan bod divider

Istra smanjuje na 3:1 petanaestak minuta prije kraja. Nakon Bandeovog ubačaja s desne strane, Beljo ju je proslijedio na suprotnu stranu u gol domaće momčadi.

Pogodak Belje:

Nakon ove pobjede Šibenik je sedmi na ljestvici sa sedam bodova, dok je Istra osma sa šest bodova.

Utakmicu je na Šubićevcu pred 500 gledatelja sudio Ante Čuljak iz Zagreba.

ŠIBENIK - ISTRA 3:0

Strijelci: Delić ('17), M. Jakoliš ('22, '32)/Beljo '75

Šibenik: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo, Grdić, Mina, Rak, Ćurić, Sahiti (Bačelić Grgić ), A. Marin (Benić '90 ), M. Jakoliš (Bajlone '90), Delić (Quintero '77)

Istra: Lučić, Navarro , Silva (Mišković '90), Galilea, L. Marin (Daničić '46), Mahmoud, Perera, Mlinar, Serderov (Lisica '75), Bande, Beljo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider