Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleno talentiran

Izgleda kao dječak: Manchester United prvoj ekipi priključio senzacionalnog mladića

Ovaj mladić trebao bi biti budućnost Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United u Premierligi ove sezone gura iznad očekivanja, drži drugo mjesto, iza gradskog rivala Cityja, a ispred Liverpoola, Chelseaja, Arsenala i svih ostalih.

Crveni vragovi igraju na četiri fronta (u igri su još i u FA kupu, Liga kupu te Europskoj ligi), a u takvom tempu utakmica bit će prilike za igrače iz drugog plana, kao i za one koji predstavljaju budućnost velikana s Old Trafforda.

Jedan od takvih je Shola Shoretire, mladić koji je početkom ovog mjeseca proslavio 17. rođendan i odmah potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri, a netom poslije potpisa priključen je prvoj ekipi Uniteda.

Shoretire je rođen u Newcastle-upon-Tyneu i nakon što je počeo trenirati nogomet u klubu Wallsend Boys Club pa nastavio u Newcastleu, kad je imao 10 godina, u ljeto 2014. ga je doveo Manchester United.

U njihovoj se akademiji nastavio razvijati te je došao do razine da ga označavaju jednim od najvećih talenata na Otoku.

U sezoni 2018./2019. postao je najmlađi igrač koji je ikad nastupio u UEFA-inoj Ligi prvaka mladih. Zaigrao je u dobi od samo 14 godina i 314 dana u pobjedi nad Valencijom od 2:1, a ne zaboravimo da je UEFA Liga prvaka mladih natjecanje u kojem pravo nastupa imaju igrači do 19 godina.

Sada se očekuje da mu Ole Gunnar Solskjaer povremeno podari nekoliko minuta u seniorskom nogometu, a onda da s vremenom dobiva i sve veću ulogu. Dotad će nastaviti redovito igrati za U-23 momčad Uniteda, gdje je ove sezone dosad zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider