Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srbi izvan sebe

Ševčenko trpi žestoke kritike Ukrajinaca zbog Novaka Đokovića

Andrij Ševčenko pratio je utakmicu Lige prvaka u društvu Novaka Đokovića.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Roman Zozulja, bivši ukrajinski reprezentativac, sasuo je salvu optužba na račun svog sunarodnjaka i nogometne legende Andrija Ševčenka, a povod tome bio je - Novak Đoković.

Na polufinalnom susretu Lige prvaka između Milana i Intera Ševčenko je sjedio u društvu najboljeg srpskog tenisača, što je razbjesnilo Zozulju, koji se oglasio na Instagramu.

"Kad ste veleposlanik Ukrajine, onda uz snimanje promotivnih materijala imate i odgovornost za reputaciju. Ne osobnu, već reputaciju države. Ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sjedi sportaš s iskrenim proruskim stavovima, onda se ne možete družiti s njim.

Ivan Perišić i Achraf Hakimi VIDEO Perišić stigao na utakmicu Lige prvaka i sreo zvijezdu PSG-a: Pao je srdačan pozdrav divider

Svjesni Ukrajinac neće sjesti na hektar zemlje s ovim s*anjem pored sebe, a zašto onda sjedi naš nacionalni ponos? Je li Ševčenko znao da sjedi pored srpskog tenisača Đokovića?

Zna li Ševčenko kako su Srbin i njegov otac, blago rečeno, rusofili? Zna li Ševčenko kako je Đoković za povratak sportaša iz Rusije i Bjelorusije u međunarodna natjecanja?" zapitao se Zozulja.

Njegova objava žestoko je odjeknula u srpskom medijskom prostoru.

"Skandal! Ukrajinski nogometaš sramno isprozivao Đokovića samo zato što je sjedio pored Andrija", napisao je Telegraf, a Kurir je u sličnom tonu prozvao Zozulju:

"Ovo je najbjedniji napad na Đokovića. Ukrajinac udario na Ševčenka jer sjedi pored Novaka? Srbina nazivao pogrdnim imenima."

Reakcije Ukrajinaca su podijeljene, neki su razočarani tim Ševčenkovim potezom, a drugi su smirili strasti i stali u njegovu obranu...



 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider