Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili su zakucani za dno

Nastavlja se bajka kluba s juga Italije: Nova pobjeda u fantastičnoj seriji, slijedi ključna utakmica

U posljednjih pet kola Salernitana je ostvarila četiri pobjede i jedan remi. Donedavno su bili posljednji na ljestvici Serie A, a sad plove prema luci spasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Salernitane u četvrtak su nastavili svoj niz nepobjedivosti u talijanskoj prvenstvu svladavši pred svojim navijačima Veneziju sa 2:1 u zaostaloj utakmici 20. kola Serie A te su s nova tri boda izašli iz zone ispadanja.

Već u 7. minuti je Federico Bonazzoli realizirao kazneni udarac i donio vodstvo južnjacima, koje su oni držali do 58. minute kad je izjednačio Thomas Henry. U 67. minuti Simone Verdi, džoker s klupe Davidea Nicole, pospremio je loptu u mrežu za konačnih 2:1 i četvrtu pobjedu Salernitane u posljednjih pet nastupa, u kojima je momčad iz Salerna osvojila 13 od mogućih 15 bodova.

gol expired Zašto ovom klubu i njegovom treneru želimo ostanak u Serie A divider

Sa samog dna ljestvice Salernitana se tim nizom tri kola prije kraja prvenstva dokopala spasonosne 17. pozicije koje drže sa 29 bodova, jednim više od Cagliarija koji se našao u zoni ispadanja uz Genou (25) i Veneziju (22), koja je u četvrtak doživjela deseti uzastopni poraz i njime si praktično potpisala preseljenje u drugoligaško društvo.

Salernitana već u nedjelju, ponovno pred svojim navijačima, igra možda i presudnu utakmicu za opstanak u Serie A, jer u Salerno stiže Cagliari. U preostala dva kola Salernitana gostuje kod Empolija i dočekuje Udinese, klubova kojima ti dvoboji nisu važni u rezultatskom smislu, dok Cagliari dočekuje Inter koji se bori za naslov i gostuje kod Venezije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider