Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
de rossi junak

Roma razbila Badeljovu Fiorentinu i preskočila Napoli

Nikola Kalinić nije nastupio u uvjerljivom porazu svoje Fiorentine kod drugoplasiranog sastava Serie A - Rome...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rome vratili su se na drugo mjesto Serie A nakon što su u sklopu utakmice 23. kola s 4:0 slavili protiv Fiorentine. Daniele De Rossi namjestio je prva dva pogotka koja su slomila gostujuće nogometaše.

Najprije je u 39. minuti prvog poluvremena sjajnom loptom kroz sredinu obrane poslužio Edina Džeku koji ju je primirio i hladnokrvno poslao pored nemoćnog vratara Fiorentine.

Drugi pogodak pao je nakon prekida u 58. minuti. De Rossi je izveo slobodni udarac s desne strane, na rubu peterca je pronašao glavu Fazija koji uz pomoć vratnice podiže na 2:0.

Nakon toga Fiorentina je "nestala" s travnjaka i samo je bilo pitanje koliko će pogodaka Roma do kraja postići. Nainggolan je u 75. minuti na dodavanje Strootmana povisio na 3:0, a onda je osam minuta kasnije Džeko iskoristio pogrešku Astorija, ukrao loptu i mirno zabio za 4:0. 

Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta u redovima Fiorentine, dok Nikola Kalinić ponovno nije bio u sastavu zbog problema s koljenom. Hrvoje Milić gledao je susret s klupe za pričuve.

Bila je to 11. domaća pobjeda Rome ove sezone iz isto toliko odigranih utakmica.

Nakon nepotpunog 23. kola Roma je druga s četiri boda manje od vodećeg Juventusa, koji ima i utakmicu manje. Fiorentina je osma i ostat će na tom mjestu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider