Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo nije igrao

Roma u završnici srušila Juventus u derbiju kola Serie A

U derbiju 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpijskom stadionu u Rimu svladala Juventus sa 2:0 (0:0).

Roma - Juventus (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Oba gola Rimljani su postigli u završnici dvoboja, prvoga u 79. minuti kada je Florenzi poentirao nakon odlične akcije Undera i Džeke, a drugoga u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Under u brzom protunapadu proigrao Džeku, koji je potvrdio pobjedu.

Ante Ćorić ostao je na klupi Rome, dok Mario Mandžukić zbog ozljede nije konkurirao za nastup kod Juventusa.

Juventus je još ranije osigurao osmi uzastopni naslov prvaka s 89 bodova, 13 više od drugog Napolija koji je s 2:1 (0:0) kao gost svladao SPAL, dok se Roma bodovno izjednačila s Milanom na petom mjestu sa 62 boda. Bod više, ali i utakmicu manje ima četvrti Inter, koji će u ponedjeljak ugostiti posljednji Chievo.

Ranije u nedjelju su Udinese i Empoli ostvarili važne pobjede borbi za ostanak. Udinese, koji vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor svladao je otpisani Frosinone s 3:1 (3:0), dok je Empoli bio bolji od Sampdorije u Genovi s 2:1 (0:0).

Udinese je pitanje pobjednika riješio u prvih 45 minuta preko Okake (11, 45) i Samira (41), a na konačnih 3:1 smanjio je Dionisi (85).

U Genovi je Empoli, za koji je čitavu utakmicu odigrao Marko Pajač, poveo sa 2-0 golovima Fariasa (56) i Di Lorenza (75), a poraz Sampdorije ublažio je prvi strijelac lige Quagliarella (90+2-11m).

Udinese je sada 16. na ljestvici sa 37 bodova, jednim više od 17. Genoe, a dva više od 18. Empolija, koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Torino je preokretom svladao Sassuolo sa 3:2 (1:1) i osnažio svoje izglede za igranjem u Europi sljedeće sezone. Gosti su dva puta vodili preko Bourabije (27) i Lirole (71), ali domaći su osvojili tri boda s dva gola Belottija (56, 82) i jednim Zaze (81).

Torino je sada šesti sa 60 bodova, dva manje od petog Milana, ali jednim više od sedme Rome i dva više od osmog Lazija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider