Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiva pobjeda

Napoli zabio četiri komada za prvo mjesto Serie A, dva gola pala u sudačkoj nadoknadi

Napoli je uvjerljivo svladao Cremonese (4:1) za skok na prvo mjesto Serie A.

Napoli (Foto: Afp)

Nogometaši Napolija osamili su se na vrhu ljestvice talijanske Serie A 4:1 pobjedom na gostovanju kod Cremonesea u susretu 9. kola.

Napolitance je u prednost doveo Politano (36-11m) iz kaznenog udarca kojega je izborio Kvarackelija, početkom nastavka Dessers (47) je uspio izjednačiti na 1:1, a taj je rezultat stajao sve do 76. minute, a tada je Simeone (76) glavom iz blizine u mrežu pospremio ubačaj Marija Ruija.

Taj je rezultat stajao sve do sudačke nadoknade kada su Lozano (90+3) i Olivera (90+5) pogađali za na kraju uvjerljivih 4:1.

Vodeći Napoli sada ima 23 boda, dva više od druge Atalante koja je ranije u nedjelju na gostovanju kod Udinesea ispustila prednost od 2:0 te odigrala 2:2.

Atalatanta ispustila dva gola prednosti

Sastav iz Bergama poveo je golom Lookmana (36) nakon dodavanja Muriela, a upravo je Muriel (56-11m) i povisio na 2:0 iz kaznenog udarca kojega je sam izborio početkom nastavka.

No, Udinese je ipak spasio bod zahvaljujući Deulofeuu (67) koji je iz sjajno izvedenog slobodnog udarca smanjio na 1:2, a onda i Perezu (78) koji je udarcem glavom iz blizine poravnao na 2-2. Mario Pašalić je igrao za Atalantu do 79. minute.

gol expired Pašalić i društvo zasjeli na vrh Serie A, ali ostaje gorak okus u ustima: Ispustili dva pogotka prednosti divider

Domagoj Bradarić ostao je na klupi Salernitane koja je ostvarila važnu domaću 2:1 pobjedu protiv Verone. Strijelci za domaće bili su Piatek (18) i Dia (90+4), dok je za goste uspješan bio Depaoli (57). Salernitana je 11. sa 10 bodova, dok je Verona u zoni ispadanja, 18. s pet bodova.

Ranije u nedjelju su Torino i Empoli igrali 1:1. Povela je gostujuća momčad pogotkom Destra (49), a Torino je do izjednačenja i boda došao na kraju susreta zahvaljujući golu Lukića (90).

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za Torino, dok je Marko Pjaca je ušao u igru u 46.minuti za Empoli. Torino nakon devet kola zauzima 10. mjesto na ljestvici sa 11 bodova, dok je Empoli 14. s osam bodova.

Tablica Serie A

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider