Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pašalić igrao od početka

Atalanta razočarala svoje navijače: Domaći poraz protiv jednog od najlošijih klubova Serie A

Atalanti je sve ugroženije četvrto mjesto koje vodi prema Ligi prvaka, dok je Cagliari napokon napustio opasnu zonu ispadanja na ljestvici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom nedjeljnom ogledu 24. kola talijanske Serie A nogometaši Cagliarija iznenadili su Atalantu u gostima te su slavili 2:1.

Za Cagliari je to bila tek druga gostujuća pobjeda ove sezone, nakon slavlja kod Sampdorije, dok je Atalanta nastavila s vrlo lošim domaćim izvedbama. Atalanta u svom Bergamu sada ima tri pobjede, četiri remija i čak četiri poraza.

Prvo poluvrijeme prošlo je u sporom ritmu u kojem je Atalanta traljavo napadala, a gosti sa Sardinije se prilično lako branili. Jedinu pravu šansu imao je Malinovskij.

No, sve se okrenulo u nastavku kada je frcalo na sve strane, a za domaćina se mnogo toga urušilo na samom startu. Prvo je Pereiro zabio u 50. minuti za vodstvo Cagliarija 1:0, dok je samo dvije minute kasnije domaći vratar Musso dobio crveni karton zbog grubog starta izvan svog šesnaesterca.

Ali, s igračem manje Atalanta je zaigrala mnogo odlučnije i energičnije nego li prije toga te je Palomino izjednačio u 64. minuti. Međutim, nije dugo entuzijazam držao domaćina jer je Urugvajac Gaston Pereiro u 67. vratio vodstvo gostiju zabivši svoj drugi gol na utakmici. Nakon toga gosti su sve do kraja sačuvali tri boda.

Hrvatski nogometaš Mario Pašalić startao je u udarnoj momčadi Atalante te je zamijenjen u 54. minuti nakon što je, kao i cijela domaća momčad do tada, bio relativno nevidljiv.

Atalanti je sve ugroženije četvrto mjesto koje vodi prema Ligi prvaka, dok je Cagliari napokon napustio opasnu zonu ispadanja na ljestvici.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider