Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CIJELA KARIJERA U KLUBU

Legenda Barcelone potvrdila da joj je ovo posljednja sezona u momčadi

Na kraju ove sezone novi izazov za završnicu karijere pokušat će pronaći Sergio Busquets.

Sergio Busquets, Gerard Pique i Xavi (Foto: Afp)

Nakon odrađenog juniorskog staža te cijele dosadašnje seniorske karijere u dresu Barcelone taj će klub napustiti njezin kapetan Sergio Busquets.

On je to otvoreno otkrio dodavši kako će od iduće sezone igrati u američkom MLS-u, za momčad Inter Miamija. Riječ je o klubu čiji je predsjednik i suvlasnik David Beckham, a u svojim redovima ima nekoliko poznatih igrača poput Gonzala Higuaina, Kierana Gibbsa i DeAndrea Yedlina, a kao trener ih vodi Phil Neville.

Neupitna legenda kluba

34-godišnji Busquets tako će napustiti momčad nakon 15 sezona u seniorskom sastavu, tijekom kojih je zasad osvojio osam prvenstava Španjolske, sedam Kupova kralja, tri Lige prvaka i tri Svjetska klupska prvenstva.

Za Barcelonu je dosad odigrao ukupno 685 službenih utakmica, u kojima je postigao 18 pogodaka i upisao 41 asistenciju. Prema broju nastupa treći je u klupskoj povijesti, iza Messija i Xavija, koje ipak neće uspjeti nadmašiti. 

Iako u svoj nogometni put nije krenuo iz Barcelone, vrlo rano je bilo jasno da mu je tamo mjesto. Naime, njegov otac Carles bio je vratar Barcelone čak 14 godina te je za prvi sastav upisao 79 ligaških nastupa. 

Za Španjolsku reprezentaciju Sergio je odigrao 137 nastupa te je postao prvak svijeta i Europe. 

"Kad gledate nogometnu utakmicu, nećete vidjeti Busquetsa. Kad gledate Busquetsa, vidjet ćete cijelu nogometnu igru", njegov način igre opisao je bivši izbornik Vicente Del Bosque.

Xavi je naveo kako je Sergio ključan igrač u uspjesima Barcelone i reprezentacije. Mnogi će ga pamtiti po nekim drugim stvarima, ali neupitno je kako je u pitanju velik i sjajan igrač.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider