Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Duet za novi uzlet

Veliko ime najrealnije Barcino pojačanje ovog ljeta: Messi ga je dugo želio, a on se mora odreći velike plaće

Barcelona se užurbana priprema za ljetni prijelazni rok, ali prioriteti se mijenjaju praktički iz dana u dan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao i većina velikih klubova, Barcelona se užurbana priprema za ljetni prijelazni rok, ali prioriteti se mijenjaju praktički iz dana u dan. Želje su jedno, a mogućnosti nešto posve drugo. Katalonci imaju velikih financijski problema, to ih, naravno, značajno limitira na tržištu.

Barca u ovom trenutku jako teško može dovesti neku veliku zvijezdu za koju mora isplatiti pozamašnu odštetu, a još uz to i astronomsku plaću. Erling Haaland i njegov menadžer Mino Raiola zamrznuo je Katalonce svojim potraživanjima.

Barca cilja Aguera

Ne treba ništa isključiti, ali Barca to teško može pratiti u ovom trenutku. Stoga se fokus prebacuje na realnije mete. U prvom planu su igrači bez odštete. Katalonski Sport piše da se opet intenzivirala priča oko Kuna Agüera, kojem naljeto istječe ugovor s Manchester Cityjem.

gol expired Bayern sam sebi pucao u nogu drugi put u osam godina: Suludi potezi FC Hollywooda divider

Barca će ući u licitiranje, ali sklopit će dogovor samo ekonomski uvjeti budu povoljni, ističu vodeći katalonski mediji. Novo vodstvo pod presjedanjem Joana Laporte mora uravnotežiti proračun za sljedeću sezonu. Doba bjesomučne potrošnje prošlo je svršeno vrijeme za Barcelonu.

Agüero je u Manchester Cityju imao plaću veću od 12 milijuna eura, a Barca to ne namjerava platiti. Ako Argentinac želi doći, morat će značajno smanjiti prohtjeve. Barca želi niske fiksne isplate, s visokim bonusima koji se temelje na individualnom i kolektivnom učinku. U prijevodu to znači: ako Agüero bude zabijao i asistirao, te ako Barca bude pobjeđivala, onda će moći dobro zaraditi. Ako učinak bude loš, bit će lošija i zarada.

Duet s Messijem

Agüero već godinama izražava želju da zaigra s Lionelom Messijem u istoj momčadi, i Messi je želio njega, dugo ga se povezivalo i s Barcom i s Realom, ali nikada se nije dogodilo. Argentinac je predobro zarađivao u Cityju da bi to napustio. Sada mu ugovor istječe, a Građani nisu zainteresirani za produljenje. Možda je stigao trenutak da se konačno priključi Messiju? Najveći Barcin takmac bit će Juventus. Stara dama ubrzano radi na odlasku Cristiana Ronalda i želi naći zamjenu.

gol expired Neymara razapeli zbog bahatog poteza, on objasnio što se dogodilo i oduševio gestom divider

Talijanima je Argentinac jedan od prioriteta i mogli bi mu ponuditi veliku plaću. Ne treba zaboraviti da su Talijani uveli porezne olakšice za milijunske isplate inozemnih nogometaša, a sve kako bi Serie A postala konkurentnija najjačim ligama. To je jedan od razloga zbog čega je i Ronaldo prešao iz Reala baš u Juventus. Na istu bruto zaradu Agüeru će osjetno više ostati u Italiji nego u Španjolskoj.

Juve najveći konkurent

Izvjesno je da će Juve ponuditi bolje uvjete, no u Barci se uzdaju da će Agüero radije izabrati igranje s Messijem na Camp Nou. Agüero je u ozbiljnim godinama, ali ne i poznim. U Barceloni se nadaju da s 32 godine na leđima još može odigrati sezonu-dvije na visokoj razini. Njegovo iskustvo i znanje dobro bi došlo Barcinim mladim igračima, koji tek trebaju sazrjeti i potrebno im je više iskusnih oslonaca.

Ako bi Agüero došao, izvjesno je da bi Braithwaite otišao. U tom slučaju Barca bi gledala da dovede još jednog mlađeg napadača. Katalonski mediji ističu da će to biti jedina veća investicija ovog ljeta. Kao što rekosmo, teško da to može biti Haaland, iako ne treba ništa isključiti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider