Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uglavnom ispravne odluke

Jakirović komentirao VAR aferu: "Ono što je izašlo, mislim da nitko nije drastično oštećen"

Sergej Jakirović dao je svoj zadnji komentar uoči nedjeljnog gostovanja u Osijeku.

Sergej Jakirović (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

I dok se Dinamovi navijači pripremaju za prve subotnje izbore, Jakirović i društvo pripremaju se za nastavak svojih obaveza u Supersport HNL-u. Slijedi im teško gostovanje protiv Osijeka.

"Momčad je u dobrom stanju, Brodić je malo virozan, ostali su dobro. Umorni smo poslije utakmice, ali je lakše poslije pobjede. Imamo zahtjevnu utakmicu, Osijek igra lepršavo kod kuće, bit će zahtjevna utakmica. Derbiji su uvijek takvi, Osijek zabija puno, ali i prima. Moramo biti taktički odgovorni, kontrolirati Miereza, on im daje energiju“, započeo je Sergej Jakirović.

Dario Bel na utakmici Dinama i Rijeke VIDEO Nova snimka s utakmice Dinamo – Rijeka: Netko vulgarno psuje Boga nakon gola Riječana divider

"Ogiwara je jučer počeo trčati, Bulat još trenira u fitnessu, ali osjeća se bolje. Nažalost, još ga muči gležanj. Kad kaže da je spreman u glavi, kad neće osjećati bolove, počet će jače trenirati. Obojica su izvan kadra za Osijek.

"Promjene? Možda napravimo jednu-dvije u odnosu na momčad koja je igrala protiv Rijeke i Betisa, ali imamo dva treninga do Osijeka, odlučit ćemo se za najboljih 11.

Ruka Maximea Bernauera protiv Varaždina VIDEO Penal za Varaždin protiv Dinama: Sudačka komisija ovu odluku proglasila neprihvatljivom divider

"PAOK? Ma ne razmišljamo o njima, nema preskakanja utakmica, PAOK je tek u četvrtak. Imamo dovoljno vremena za tu utakmicu, želimo u nedjelju složiti momčad koja može provesti plan koji želimo u Osijeku. Mi uvijek idemo na pobjedu, ali respektiramo domaćina koji kod kuće igra drugačije. Trebat će nam više agresivnosti.

Prošla utakmica na Opus Areni bila je vrlo uzbudljiva.

"Osobno nikad nisam pomislio da je "to - to". Kad smo igrali u Osijeku, dva dana ranije ispali smo u Pragu u sudačkoj nadoknadi. Evo, bilo je i negative u sudačkim nadoknadama kod nas. Ovo je drugačiji trenutak, forma je u uzlaznoj putanji.

Velimir Zajec Velimir Zajec dan uoči povijesnih izbora: "Dinamo mi je dao sve i želim mu vratiti" divider

Osijek?

"Moramo najprije vidjeti u kojem će sustavu moj prijatelj Zoran Zekić izaći, mislim da ga ni on još ne zna, ha, ha. Mali Bukvić je opasan, Lovrić također, Jurišić na lijevoj strani im puno donosi, puno toga ovisi o Nejašmiću, imaju dobrih igrača. Ali Mierez je referentna točka.

Što kažete na VAR aferu?

"Dinamo je poslao priopćenje s drugim klubovima, to je sve što ću reći. Suci su pod pritiskom, ma svi smo. Kod nas se više gledaju te pogreške, mi imamo privilegiju igranja europskih utakmica, pa i vani se griješi. I griješilo se na našu štetu. To je sastavni dio sporta. Kad je Švicarac protiv Betisa sudio penal za nas, bio je sedam metara dalje, pa ga je VAR ispravio.

SuperSport HNL Klubovi za Dnevnik Nove TV komentirali je li suđenje u HNL-u nepošteno: Dinamo, Rijeka i još četiri kluba poslali zajedničko priopćenje divider

Što kažete na Kustićevo stajalište da bi puštao VAR snimke u javnost?

"Ne znam kakvo je stajalište UEFA-e oko toga, kako rade u drugim zemljama. Ja se bavim pripremom momčadi, ne time. Vidim prije utakmice tko sudi, odmah znaš otprilike kakav će biti kriterij, pušta li čvršću igru ili ne. Tako i prije europskih utakmica, uvijek želim znati kakav je kriterij suca. Ako HNS donese takvu odluku, nemam ništa protiv toga. Ne znam tko je po svim ovim snimkama pokraden, ispada da smo svi pokradeni. Ovo što izlazi, mislim da nitko nije drastično oštećen, da su uglavnom donesene pravedne odluke“, podvukao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider