Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVA SNIMKA

VIDEO Penal za Varaždin protiv Dinama: Sudačka komisija ovu odluku proglasila neprihvatljivom

Još je jedna snimka iz VAR osobe objavljena na uvid javnosti.

Ruka Maximea Bernauera protiv Varaždina (Foto: MAXSport)

Najnovija snimka iz VAR soba sa SuperSport HNL utakmica ona je sa susreta između Dinama i Varaždina kada je dosuđen kazneni udarac za goste zbog igranja rukom Maximea Bernauera.

Kasnije je taj penal obranio heroj utakmice Nevistić, a Dabro se pretvorio tragičara jer je propustio zabiti za izjednačenje.

U Dinamu su bili bijesni zbog te odluke pa su i ismijavali suce na svojim društvenim mrežama, a nakon utakmice je trener Plavih Sergej Jakirović rekao kako to ne može biti penal jer je Dinamov branič sam sebe pogodio u ruku, zbog čega ne može biti kazneni udarac.

S tim se na kraju složila i Sudačka komisija predvođena sad već bivšim predsjednikom Brunom Marićem.

"Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru."

Pogledajte tu situaciju ovdje još jednom i poslušajte kako je teklo donošenje odluka u VAR sobi.

Mario Zebec Objavljena snimka iz VAR sobe s Osijek - Dinamo: Zebec smatrao da nije penal, Bebek ga uvjeravao da jest divider

Start Zvonimira Šarlije nad Antom Ercegom VIDEO Procurila nova snimka iz VAR sobe: Šarlija nokautirao Ercega i dobio žuti divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider