Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PONUDA JE OZBILJNA

Senzacionalna priča s otoka: Bale i Ramsey mogli bi Svjetsko prvenstvo dočekati igrajući u Walesu

Vlasnik Cardiff Cityja ima ozbiljnu namjeru angažirati dvije reprezentativne zvijezde.

Aaron Ramsey i Gareth Bale (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Walesa izborila je svoje prvo Svjetsko prvenstvo nakon 64 godine. Pobjedom nad Ukrajinom plasirali su se u Katar, gdje će nastupiti u skupini s Engleskom, SAD-om i Iranom.

Njihove glavne zvijezde svakako su Gareth Bale i Aaron Ramsey, koji su odigrali ključne uloge i u spomenutoj utakmici, a trenutno se pojavio pomalo nevjerojatan scenarij putem kojeg bi oni najveću svjetsku smotru dočekali kao suigrači.

Obojica su u potrazi za klubom

Naime, Baleu je istekao ugovor s Realom te je slobodan igrač, dok se Ramsey vraća s posudbe iz Glasgow Rangersa u Juventus, koji ga se želi riješiti.

Tu u igru uskače čovjek koji ima namjeru obojicu angažirati u svoju momčad. Riječ je o britansko-turskom bankaru Mehmetu Dalmanu, inače vlasniku Cardiff Cityja, kluba iz glavnog velškog grada.

Ovaj klub je ne tako davno nastupao u Premier ligi, gdje se kroz Championship ima namjeru što prije vratiti. Ipak, nakon što su dvije sezone ranije bez toga ostajali kroz dodatne kvalifikacije, ove netom završene sezone bili su tek 18., čak 22 boda od šestog mjesta. 

Cardiff City ganja povratak u Premier ligu

Pred četvrtu drugoligašku sezonu u nizu Dalman namjerava osnažiti momčad i učiniti ih glavnim favoritom za promociju te je njegova misija pojačati se upravo s dva navedena igrača.

Zbog toga je odlučio hitno otputovati u Veliku Britaniju, gdje će se naći s Garethom Baleom, s ciljem da ga nagovori na dolazak u Cardiff.

Iako je Bale bio treći najplaćeniji igrač Reala, s gotovo 30 milijuna funti godišnje, novac mu više nije prioritet. Već je ranije najavio kako će mu, ukoliko se Wales plasira na Svjetsko prvenstvo, najvažnije biti standardno igrati. To bi u Cardiffu sigurno dobio, jedino je pitanje hoće li pristati na vrlo tvrd i gotovo rudarski nogomet u Championshipu.

Što se tiče Ramseya, njegova plaća također nije mala i trebalo bi ju preuzeti u cijelosti, budući da njegov ugovor s Juventusom traje još jednu godinu. No, ako je Dalman uistinu spreman na to, on će isto i učiniti.

Hoćemo li dva glavna velška nogometaša gledati već od srpnja kao suigrače? Koliko god ta priča, gledajući o kojem je klubu riječ, zvuči nerealno, ništa ne smijemo otpisati. Posebno jer se Dalman čini itekako ozbiljan, posebno po pitanju Balea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider