Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turski div kalkulira

Loša i dobra vijest za Hajduk uoči okršaja s Galatasarayem: Šansa za Bijele!

Hajduk u četvrtak (20:00) gostuje kod Galatasaraya u 3. pretkolu Europske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Galatasaray je tek danas krenuo s ozbiljnijim pripremama za utakmicu s Hajdukom u 3. pretkolu Europske lige, pa se i turske kolege počinju interesirati za splitski klub.

Fokus turskih medija bio je na nedjeljnom derbiju sa Basaksehirom. Galatasaray je u gostima pobijedio aktualnog prvaka s 2:0. Momčad Fatiha Terima upisala je i drugu pobjedu na startu prvenstvu. U prvom kolu je pobijedila Gaziantep kod kuće s 3:1, a u 2. pretkolu Europske lige Neftci u Bakuu s istim rezultatom.

„Odlično su krenuli u sezonu, atmosfera je jako je dobra. Galatasaray je prošle sezonu završio tek na šestom mjestu tako da je bilo vrlo važno da starta pobjednički“, kaže nam naš stari poznanik Senad Ok, ugledni novinar Milliyeta, multimedijalnog turskog diva, koji nas je nazvao da bi se raspitao za situaciju u Hajduku.

gol expired Rakitić Španjolcima otvorio dušu i progovorio o oproštaju od Vatrenih: "Došao je trenutak da se fokusiram na Sevillu" divider

Iznenadio se kada smo mu rekli da Hajduk već desetljeće i pol nije bio prvak Hrvatske te da Dinamo ima barem četiri-pet puta veći proračun od splitskog kluba.

„Dakle, nemaju baš novca... Pamtim Hajduk iz nekih drugih vremena. U Turskoj još uvijek figurira kao veliki klub, no malo znamo o trenutačnom stanju“, kaže nam Ok, čiji je stric Metin Ok u svoje vrijeme bio poznati agent.

Često je dovodio igrače s ovih prostora u Tursku, a među njim i Hajdukove, pa Senad jako dobro poznaju slavnu povijesti Bijelih.

Kako izgleda trenutačna momčad Galatasaraya?

„Trenutačno jako dobro, stvarno dobro igraju. Forma je na zavidnoj razini za ovaj dio sezone. Kažem, Terimu je bilo jako važno da se u sezonu uđe pobjednički. Tako je tempirana i forma.“

Galatasarayeva momčad je na Transfermarktu je procijenjena na ne baš impresivna 72 milijuna eura. Ni u Turskoj više nema novca kao nekoć. U momčadi je nekoliko poznatih imena, uglavnom veterana, Radamel Falcao je najpoznatije. Kolumbijac više nije cvijetu mladosti, napunio je 34 godine.

Luis Suarez (Foto: AFP) Bombastični transfer pretvorio se u melodramu: Suarez zaprijetio predsjedniku Barcelone divider

„Izgleda dobro na početku sezonu, isto tako i Younes Belhanda i Arda Turan. Christian Luyindama još uvijek ima problema s ozljedama. On je inače bitan igrač obrane. Najugodnije nas je iznenadio Taylan Antalyalia, igra izvrsno“, kaže Ok.

Riječ je o 25-godišnjem Turčinu, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. U Galatu je došao prošlog ljeta iz Erzurumspora kao slobodan igrač. U kratkom roku postao je okosnica momčadi.

Galatasaray slovi kao izražen favorit. Kad se sve zbroji i oduzme, to je realna procjena. Najbolje je pogledati koeficijente na kladionicama i sve će biti jasno. Pobjeda Galate plaća se s oko 1,55, a Hajduka s oko 4. U nogometu je ipak sve moguće, pogotovo u jednoj utakmici. Ističe to i turski kolega koji pronalazi tračak nade za splitski klub.

„U nedjelju je veliki derbi s Fenerbahceom. Terim bi protiv Hajduka mogao promiješati momčad. Vjerojatno će čuvati neke igrače za derbi“, upozorava Ok, koji se nije htio upuštati u prognoze tko bi mogao ispasti, a tko upasti.

Tko će od naših klubova proći u play-off Europske lige?

Ukupno glasova:

„To je kod Terima uvijek jako teško pogoditi. Nepredvidljiv je, često iznenadi, i sa sastavom i s taktikom.“

Protiv Baseksehira istrčali su ovi igrači u formaciji 4-1-4-1:

Öztürk – Elabdellaoui, Luyindama, Teixeira, Saracchi – Antalyali - Feghouli, Belhanda, Kilinç, Turan – Falcao.

Ušli su još: Linnes umjesto Saracchija (59.), Diagne umjesto Falcaa (72.), Babel umjesto Turana (72.), Etebo umjesto Feghoulija (72.), Bayram umjesto Kilinça (86).

Novi Lucky Punch: Adesanya vs Costa i prve MMA borbe u Hrvatskoj

 

 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider