Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže ogromnu lovu

Šeik ponudio pet milijardi funti za kupnju Uniteda: Glazeri ga odbili, jer žele rekordan iznos

Šeik Jassim za 100 postotnu kontrolu Manchester Uniteda ponudio je pet milijardi funti.

Bruno Fernandes (Foto: Afp)

Katarski šeik Jassim bin Hamad Al Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe predali su u petak svoje treće i posljednje ponude za kupnju engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda.

Engleski mediji navode kako je šeik Jassim za 100 postotnu kontrolu nad "Crvenim vragovima" ponudio više od 5 milijardi funta uz obećanje značajnih dodatnih sredstava za transfere i infrastrukturu, dok britanski milijarder Ratcliffe traži kontrolni udio veći od 50 posto, no njegova ponuda uključuje opciju koja bi omogućila da dva brata iz vlasničke obitelji Glazer, Joel i Avram, zadrže svojih 20 posto udjela.

Gary Neville pred navijačima Manchester Cityja Navijač Cityja zamolio legendu Uniteda da plati ulaznice njemu i sinu: Pristao je, ali i postavio jedan uvjet divider

Želi 100 postotno vlasništvo

Šeik Jassim želi 100 posto vlasništvo kluba i njegovim bi se ugovorom otkupili Glazeri i svi ostali dioničari. Ponuda je poboljšana u odnosu na njegovu prethodnu ponudu, međutim ponuda Katarca ostala je ispod šest milijardi funti za koje se vjeruje da vlasnici kluba, obitelj Glazer, traže.

S druge strane osnivač kemijske tvrtke INEOS Ratcliffe i veliki navijač Uniteda, koji nije uspio kupiti Chelsea prošle godine, navodno želi kupiti kontrolni udio u Unitedu od više od 50 posto. To bi omogućilo izvršnim supredsjedateljima Uniteda, Joelu i Avramu Glazeru, da ostanu dioničari sa 20 posto udjela, što je izazvalo zabrinutost među navijačima koji su umorni od kontroverzne vladavine Amerikanaca.

Harry Kane Zvijezda napušta brod koji tone. United mu je spreman ponuditi pravo bogatstvo divider

Glazeri žele rekordnih šest milijardi funti

Engleski mediji navode kako Glazeri žele rekordnih šest milijardi funta za sportski klub prije nego što pristanu prodati momčad s Old Trafforda.

Navodi se i kako Avram i Joel Glazer navodno žele zadržati svoje udjele u Unitedu, dok su braća i sestre i kolege direktori Kevin, Bryan i Edward Glazer te Darcie Glazer Kassewitz otvoreni za prodaju svojih dionica.

Manchester United je najtrofejniji engleski klub sa 20 naslova prvaka, no posljednju titulu su osvojili 2013. godine. Klub je od 2005. u vlasništvu američke obitelji Glazer i pod njihovim vodstvom u stalnom je padu kako rezultatskom, tako i financijskom. Prepuštanje kluba u druge ruke razveselilo bi navijače ManU-a koji godinama prosvjeduju protiv vlasništva obitelji Glazer.

Manchester United United preko jedanaesteraca izborio finale FA Kupa: Čeka ih ljuti gradski rival divider

Navijači žele brzo rješenje

Trust navijača Manchester Uniteda (MUST) pozvao je na brzi završetak procesa kako bi se omogućilo novim vlasnicima da budu na mjestu za ljetni prijelazni rok.

"Užasno su nam potrebna nova ulaganja, koja nedvojbeno zahtijevaju novo vlasništvo. MUST, zajedno s navijačima Uniteda diljem svijeta, pozivaju da se ovaj proces završi bez daljnjeg odgađanja", stoji u priopćenju skupine navijača. Vjeruje se da navijači Uniteda planiraju prosvjed protiv Glazera uoči nedjeljne utakmice s Aston Villom na Old Traffordu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider