Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nacionalni heroj

Hrvat autor senzacije na Azijskom prvenstvu: "Već ovo slavimo kao naslov"

Tadžikistanski izbornik Petar Šegrt uoči osmine finala Azijskog kupa: "Živimo svoj san"

Petar Šegrt (Foto: Afp)

Plasman u osminu finala Azijskog nogometnog prvenstva u Katru senzacionalan je uspjeh za Tađikistan, no momčad koju vodi hrvatski stručnjak Petar Šegrt ne želi na tome stati.

U nedjelju ih u osmini finala očekuju Ujedinjeni Arapski Emirati.

"Živimo za svoj san, pokušat ćemo proći u sljedeći krug. Ovo je utakmica na sve ili ništa. Možda slavimo kao da smo osvojili Azijski kup jer je grupna faza bila senzacionalan uspjeh za Tadžikistan", rekao je Šegrt novinarima u najavi utakmice.

Osimhen i suigrači iz Napolija Osimhen potvrdio da napušta Napoli na kraju sezone: Suzio popis na ove tri destinacije divider

Šegrt, koji je rođeni Đurđevčanin, je u siječnju 2022. godine sjeo na klupu Tadžikistana te izborio prvi plasman ove zemlje na Azijsko prvenstvo. Sada su prošli i skupinu.

Plasman među 16 najboljih izborili su pobjedom protiv Libanona sa 2-1, a pobjednički gol je zabio Nuriddin Khamrokulov u sudačkoj nadoknadi.

Josip Brekalo Talijani pišu da je Brekalo odabrao Hajduk zbog supruge: Otkrili sve detalje posudbe divider

"Taj gol je postiglo 9.5 milijuna naših ljudi," dodao je.

"Vidjet ćemo koliko još benzina imamo u spremniku, pokušat ćemo pružiti UAE vrlo dobru borbu," dodao je.

Šegrt je još kao dijete s roditeljima otišao živjeti u Njemačku, a kao igrač nije imao veliku karijeru. Tijekom trenerske karijere vodio je Maldive, Afganistan, klubove u Indoneziji…

gol expired Guardiola: "Znam kroz što Klopp prolazi, meni se to također dogodilo" divider

U Tadžikistanu je postao heroj već kada je izborio plasman na Azijsko prvenstvo.

"UAE imaju jaku momčad s fantastičnim igračima i fantastičnim trenerom. Bit će to utakmica 50-50, vjerujte mi. Odigrali smo s njima 0-0 u ožujku, ali ovo nije prijateljska utakmica i oni su promijenili trenera. Mi smo promijenili neke igrače, zbog čega smo uspješni," naglasio je.

Hrvatska je na Azijskom prvenstvu imala još dva predstavnika, Branko Ivanković je vodio Oman, a Igor Štimac Indiju. Međutim, nisu prošli skupinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider