Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nije stvar u novcu''

Šef liječničke komisije FIFA-e upozorio lige da griješe: ''Svijet nije spreman za nogomet''

Šef liječničke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Michel D'Hooghe smatra kako se nogometna natjecanja ne bi smjela nastaviti prije 1. rujna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Svijet nije spreman za natjecateljski nogomet. Nadam se da se to može vrlo brzo promijeniti i iskreno se nadam tome. Danas nam treba više strpljenja", rekao je D'Hooghe u razgovoru za Telegraph.

"Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živjeli od Drugog svjetskog rata. Ne smijemo je podcijeniti, moramo biti realni. Nije stvar u novcu, već o životu i smrti", dodao je.

Njemačka Bundesliga razmatra povratak na terene početkom svibnja, dok u Engleskoj vjeruju kako bi se sezona mogla nastaviti u lipnju. Međutim, D'Hooghe nije toga mišljenja.

"Nogomet je moguć samo ako je kontakt dozvoljen, a izbjegavanje kontakta jedno je od najvažnijih stvari u ovoj epidemiji. Ako jedan od igrača postane pozitivan, cijelu skupinu morate staviti u karantenu. Je li to rješenje za normalno natjecanje?''

Šef liječničke komisije FIFA-e smatra kako nogometna zajednica mora biti strpljiva, slušati nacionalne vlasti i poštivati ​​osnovna zdravstvena pravila.

"Samo zato što su lopte možda sterilizirane, to ne znači odjednom da možemo opet igrati nogomet. Ne znamo kada će virus dostići svoj vrhunac u različitim zemljama, bit će različit u svakoj zemlji. Rješenje će biti kada pronađemo cjepivo", zaključio je D'Hooghe.

gol expired Vlada donijela odluku: Nema povratka, otkazana sezona u Francuskoj! divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider