Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pred 34.000 gledatelja

U Rusiji se normalno igra; Zenit zabio "sedmicu", navijači skandirali: "Svi ćemo umrijeti"

Navijači Zenita u velikom su broju pohodili utakmicu ruske lige, jedne od posljednjih koja se još uvijek igra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lider ruskog nogometnog prvenstva Zenit s uvjerljivih je 7:1 porazio Ural u susretu 22. kola ruskog prvenstva, jednog od posljednjih koje se igra usprkos epidemiji koronavirusa.

U subotu su na rasporedu bile tri utakmice. Zenit je pobijedio Ural sa 7:1, moskovski Spartak je na gostovanju pobijedio Orenburg s 3:1, dok je Rubin kao gost pobijedio Arsenal s 1:0.

Utakmica se igrala pred 34.000 gledatelja, a na jednom od ulaza na stadion provjeravala se temperatura svakog, dok se na ostalima to radili selektivno.

"Svi smo zaraženi nogometom i umrijet ćemo za Zenit'', transparent je koji su izvjesili Zenitovi navijači, a tijekom utakmice su skandirali: "Svi ćemo umrijeti."

gol expired Messi u samoizolaciji, oglasio se porukom: "Ovo su komplicirani dani za sve" divider

Rusija je do sada zabilježila 45 slučajeva zaraze koronavirusom, ali nijedan smrtni slučaj. Rusija je zatvorila granicu s Kinom i ograničila dolaske iz Irana i Južne Koreje, a neke regije su zatvorile škole i otkazale javne događaje ne bi li spriječile širenje virusa.

Junak utakmice u St Peterburgu bio je trostruki strijelac Sardar Azmoun (8, 15, 61), a među strijelce su se upisali i Artem Dzyuba (12, 72-11m), Malcom (27) i Sebastian Driussi (69), Počasni gol za goste je postigao Andrej Panjukov iz kaznenog udarca u 65. minuti.

gol expired Pogledajte kako Ronaldinho igra u pritvoru: Pojavile se snimke majstorija čuvenog Brazilca divider

Spartak je na gostovanju porazio Orenburg s 3:1 premda su gosti poveli u 17. minuti golom Joela Famejeha. Spartak je izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela golom Ezequila Poncea, a potom u nastavku s dva gola pokrenuo rezultat. Strijelci su bili Jordan Larsson (71) i Reziuan Mirzov (90). Za domaćine je cijeli susret igrao Danijel Miškić, bivši igrač Dinama i Lokomotive.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Rubin Kazan, a pogodak odluke na gostovanju u Tuli zabio je Zuriko Davitašvili u 43. minuti. Za goste je cijeli susret igrao Filip Uremović, bivši branič Cibalije, Dinama i Olimpije.

Zenit vodi na ljestvici sa 50 bodova, devet više od Krasnodara, dok je Rostov i moskovski Lokomotiv imaju po 38 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider