Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nitko nikad kao on

Za povijest: Čudesan podvig prvog strijelca Lige prvaka, ovo nije uspjelo nikome

Sebastien Haller zabio je već 11 golova u Ligi prvaka ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Ajax napravio fantastičan posao kada je u siječnju prošle godine kupio Sebastiena Hallera iz West Hama za odštetu od 22,5 milijuna eura, odavno je poznato.

Izvrsni napadač, reprezentativac Obale Bjelokosti, zabija kao na traci, a naročito je impresivna njegova statistika u Ligi prvaka.

Ova sezona mu je prva u karijeri u kojoj je dobio priliku nastupiti u najprestižnijem klupskom natjecanju i odmah je zablistao. Malo je reći kako su brojke fenomenalne.

Haller zabio 11 golova u sedam prvih utakmica Lige prvaka

U prvoj utakmici osmine finala protiv Benfice u Lisabonu došao je do svog 11. pogotka. Bio mu je to sedmi nastup u ovosezonskom izdanju Lige prvaka i u svih sedam se upisao u strijelce, što je podvig koji nije uspio niti jednom nogometašu u povijesti ovog natjecanja.

Haller je protiv Benfice postigao i autogol, za koji se iskupio nakon samo tri minute.

Inače, s ovih trenutnih 11 golova u Ligi prvaka Haller je već nadmašio svoj učinak u engleskoj Premier ligi. Nastupajući za West Ham u 48 nastupa postigao je 10 zgoditaka i očito je da mu nije odgovarao stil koji nogometa koji su gajiili Čekićari. Dolaskom u Amsterdam se preporodio i danas je živa napast za suparničke obrane.

Što se tiče poretka strijelaca u Ligi prvaka, iza Hallera su Robert Lewandowski s devet i Mohamed Salah s osam golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider