Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast

U srpnju prošle godine objavio da ima rak, a sad je spreman za povratak nogometu

Napadač njemačkog bundesligaša Borussije Dortmund Sebastien Haller (28) vratio se treninzima i spreman je za povratak nogometu nakon operacije i liječenja raka testisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadaču Borussije Dortmund i reprezentativcu Obale Bjelokosti Sebastianu Halleru u srpnju prošle godine dijagnosticiran je rak testisa. Operiran je i podvrgnut kemoterapiji, a treninzima se vratio prošlog tjedna.

"Bilo je ovo teških šest mjeseci. Sretan što sam ovdje s dečkima i što mogu igrati po ovom sjajnom vremenu," kazao je 28-godišnji Haller novinarima u trening-bazi u španjolskoj Marbelli.

Nada se povratku već za dva tjedna

Nada se kako bi mogao biti potpuno spreman za nastavak njemačkog prvenstva koje počinje za dva tjedna.

"Naravno da je sve moguće. Nemam ograničenja u svom umu. Jedini ljudi koji mi mogu dati ograničenja su trener i medicinsko osoblje", dodao je.

Haller je karijeru počeo u Auxerreu, potom je igrao za Utrecht, Eintracht, West Ham i Ajax. U dresu nizozemskog prvaka u 50 susreta zabio je 32 gola, a prošlog je ljeta za 35 milijuna eura doveden u Borussiju kao zamjena za Norvežanina Erlinga Haalanda, koji se preselio u Manchester City.

Igra za Obalu Bjelokosti

Haller je nastupao za sve mlađe uzraste francuske vrste, no od 2020. igra za Obalu Bjelokosti, odakle je njegova majka. Za reprezentaciju Obale Bjelokosti upisao je 15 nastupa i postigao četiri gola.

Borussia se nakon prvog dijela njemačkog prvenstva nalazi na šestom mjestu s 25 bodova, devet manje od lidera Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider