Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S njima nema šale

Ovo se zove šamarčina: Legenda Reala i Barce bahato dirnula u osinje gnijezdo i dobila po lampi

Slavni njemački nogometaš Bernd Schuster kritizirao je baskijske navijače i dobio žestok odgovor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu španjolskoj Kupa kralja trebali bi igrati Athletic Bilbao i Real Sociedad. Prvi put u povijesti u finalu se sastaju dva najveća baskijska kluba.

Takav rasplet ne sviđa se čuvenom Berndu Schusteru, nekoć velikom njemačkom nogometašu, koji je igrao za sva tri najveća španjolska kluba Barcelonu, Real Madrid i Atletico.

„Nisam presretan što ta dva kluba igraju u finalu. Ne simpatiziram ih baš. Za mene je neoprostivo da se zviždi himni. Ne razumijem to“, izjavio je Schuster aludirajući na to da Baski redovito zvižde španjolskoj himni kad god im se ukaže prilika, a posebno su zaglušujući zvižduci na nogometnim utakmicama. Slično postupaju i Katalonci.

UFC 249 Kladionice favoriziraju Fergusona i Ngannoua: Provjerite tko su favoriti uoči povratničkog UFC-a 249 divider

"Plavi anđeo" dirnuo je osinje gnijezdo i odmah je dobio žestok odgovor iz srca Baskije, španjolske regije koja ima visok stupanj autonomije i koja je poslovično u konfliktu s centralom u Madridu. Baski, jedan od najstarijih europskih naroda, španjolsku krunu jednostavno ne podnose, najblaže rečeno.

„Nema nam druge, angažirat ćemo njemačkog 'eksperta' da određuje tko će igrati u finalu. Zar nema maski s bravom za usta?“ uzvratio je bez dlake na jeziku Ibai Gomez, 30-godišnje lijevo krilo Athletica.

Finale se po rasporedu trebalo odigrati 18. travnja u Sevilli, na stadionu La Cartuja, koji bi trebao biti domaćin finalne utakmice Kupa kralja u sljedeće tri godine. To je stadion koji je izgrađen za Svjetsko atletsko prvenstvo 1999. Čast ga je imala otvoriti hrvatska reprezentacija u prijateljskom dvoboju sa Španjolskom 5. svibnja 1999. Ima kapacitet od 60 tisuća mjesta i šesti je najveći stadion u Španjolskoj.

Igrači Borussije Dortmund slave pogodak (Foto: AFP) Sjajna vijest za ljubitelje nogometa: Poznati svi datumi odigravanja Bundeslige do kraja sezone! divider

Zbog panedmije koronavirusa finalni dvoboj prvo je odgođen za 11. svibanj, a potom je prolongiran za još uvijek neprecizirani datum. Prije dva dana čelnici Athletica i Sociedada poslali su zahtjev Španjolskom nogometnom savezu da odobri odigravanje utakmice pred gledateljima. Situacija u Španjolskoj se smiruje, no još uvijek nije jasno kada će se sezona nastaviti.

Prvenstvo je prekinuto 13. ožujka i momčadi su morale otići u karantenu. Klubovi su ovih dana otpočeli s testiranjima na koronavirus, a očekuje se da će momčadi uskoro početi trenirati.

"La Liga i klubovi nastavljaju raditi da se u Španjolskoj također nastavi nogomet, a taj put otpočeo je u srijedu liječničkim testiranjem igrača", istaknula je La Liga pod kojom se nalaze 42 kluba prve i druge lige.

HNL se nastavlja

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider