Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konačno počinje

Sjajna vijest za ljubitelje nogometa: Poznati svi datumi odigravanja Bundeslige do kraja sezone!

DFL je objavio i da će se utakmice igrati uz poštivanje strogog zdravstvenog protokola koji nalaže da nema gledatelja na tribinama...

Igrači Borussije Dortmund slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bundesliga će sezonu nastaviti 16. svibnja i tako će postati prva europska liga koja nastavlja s natjecanjima prekinutima zbog pandemije koronavirusa, objavila je u četvrtak Njemačka nogometna liga (DFL) .

DFL je objavio i da će se utakmice igrati uz poštivanje strogog zdravstvenog protokola koji nalaže da nema gledatelja na tribinama, a prvog dana nastavka prvenstva igrat će se nekoliko utakmica, među kojima ona između Borussije Dortmund i Schalkea.

gol expired Jedan od najvećih boksačkih mečeva godine i Anthony Joshua dolaze u Hrvatsku? ''Sviđa nam se ta opcija'' divider

I dok nije normalno igrati utakmicu pred praznim tribinama, bilo je ključno nastaviti igrati, izjavio je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert poslije razgovora s predstavnicima klubova prve i druge njemačke lige, a nakon što je u srijedu njemačka vlada dala zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige.

DFL želi u svakom slučaju završiti sezonu do 30. lipnja, čak i bez gledatelja, kako bi ispunila obveze prema sponzorima i televizijskim kućama. Ranije je upozorila da bi svako daljnje odgađanje ugrozilo egzistenciju nekim klubovima.

gol expired Španjolska La Liga čestitala HNL-u, Talijani još ne znaju kada bi se mogla nastaviti Serie A divider

"Završnica sezone bit će na kraju lipnja", kazao je Seifert, a najvjerojatniji datumi za to su 27. i 28. lipnja.

Njemačko je prvenstvo prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Njemački su klubovi počeli s treninzima sredinom travnja uz poštivanje svih zdravstvenih mjera i mjera socijalnog distanciranja pa čak i testiranja svih igrača i članova stručnog stožera, a igrači su podijeljeni u manje skupine.

gol expired Barca se još nije oporavila: Prije godinu dana Kloppovi Redsi šokirali su ih, a jedan korner ušao je u povijest divider

Prije prekida prvenstva vodeći na ljestvici je bio minhenski Bayern, u lovu na osmi uzastopni naslov prvaka, s 55 bodova nakon 25 kola, dok je druga, s četiri boda manje, bila Borussia, a RB Leipzig treći s 50 bodova. Do kraja prvenstva preostalo je devet kola.

HNL se nastavlja pred praznim tribinama

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider