Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta im je

Mourinho ih zakucao za klupu: Nezadovoljni dvojac odlazi i pojačava rivala?

Nezadovoljni dvojac bi mogao napustiti United i pojačati klub koji im puše za vratom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Morgan Schneiderlin i Memphis Depay su u nemilosti trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha. Portugalski stručnjak je prekrižio skupo plaćen dvojac zbog čega je, prema pisanju engleskih medija, moguć njihov odlazak već u siječnju.

Schneiderlin je uoči prošle sezone stigao iz Southamptona za 35 milijuna eura, a ove je sezone u Premierligi odigrao svega 11 minuta. U Mourinhovim planovima je ispred francuskog veznjaka čak i zaboravljeni Bastian Schweinsteiger koji je mislima već u američkom MLS-u.

Ponovno bi igrao pod trenerom koji ga je "stvorio"

Trener Evertona Ronald Koeman je već vodio Schneiderlina u Southamptonu, a 27-godišnjaka vidi kao idealnu zamjenu za 35-godišnjeg Garetha Barryja. Iako United vjerojatno neće vratiti uloženo, Everton je spreman posegnuti duboko u džep i za odštetu i za plaću koja iznosi 120 tisuća funti tjedno.

Isti klub je zainteresiran i za Memphisa Depaya. 22-godišnji Nizozemac je stigao u United iz PSV-a iste sezone kao i Schneiderlin za 34 milijuna eura. Došao je kao jedan od najvećih svjetskih talenata, ali njegova se karijera nije razvijala kako se očekivalo i on je danas u sličnoj situaciji kao i Schneiderlin.

Mourinho nema ništa protiv

U Premierligi je ove sezone odigrao samo 20 minuta u četiri utakmice, a Everton bi ga doveo na posudbu. Koeman je u potrazi za krilom nakon teške ozljede Yannicka Bolasieja kojeg neće biti do kraja sezone.

O mogućem odlasku dvojca se oglasio i Mourinho koji nema ništa protiv njihova odlaska, čak i u redove direktnih rivala. Everton je na tablici trenutno sedmi s bodom manje od šestog Uniteda koji ima i utakmicu manje, a međusobni susret na Goodisonu završen je remijem 1:1.

„Uvijek sam spreman poslušati ponude za svakog igrača. Više od samih ponuda, spreman sam poslušati igrače. Ako mi pokucaju na vrata, kažu da nisu sretni i žele otići, a ponuda je korektna, neću ih sprječavati u tome čak i ako odlaze u redove rivala,“ kaže Mourinho i kao primjer navodi Juana Matu kojeg je 2014. pustio iz Chelseaja u United.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX