Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako im on ne pomogne...

Slavni klub proživljava neviđenu agoniju: Imenovali su već četvrtog trenera u ovoj sezoni

Posljednjih godina Gross je radio kao trener u egzotičnim nogometnim destinacijama, poput Saudijske Arabije i Egipta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski 66-godišnji nogometni stručnjak Christian Gross u nedjelju je imenovan novim trenerom Schalkea, a angažman je dogovoren do kraja sezone u kojoj će mu glavni zadatak biti spasiti klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog klupskog nogometa.

"Za Schalke će u sljedećih pet mjeseci sve biti usmjereno prema ostanku u Bundesligi. Christian Gross je pokazao kako u Njemačkoj, tako i u Engleskoj, da se može uspješno nositi s takvim izazovima", izjavio je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider.

Christian Gross u svojoj trenerskoj biografiji ima naslove prvaka Švicarske s Grasshoppersom i Baselom, no za Schalke je važnije da je u prošlosti uspijevao izvesti klubove poput Stuttgarta i Tottenhama iz opasne zone i zadržati ih u prvoligaškom društvu.

Posljednjih godina Gross je radio kao trener u egzotičnim nogometnim destinacijama, poput Saudijske Arabije i Egipta.

Gross je već četvrti trener koji će u ovoj sezoni sjesti na klupu Schalkea, momčadi koja već 29 utakmica zaredom u Bundesligi ne zna za pobjedu, a sa četiri boda se nalazi na zadnjem mjestu. Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu.

Gross će prvu utakmicu voditi 2. siječnja, kad će Schalke gostovati kod berlinske Herthe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider