Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gauči u velikoj krizi

Trener početnik ostaje na klupi Argentine: Posljednja šansa za Messija!

Lionel Scaloni ostat će izbornik Argentine najmanje do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik nogometne reprezentacije Argentine Lionel Scaloni (41) ostat će na toj poziciji najmanje do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, objavio je Argentinski nogometni savez.

Scaloni je poslije SP-a u Rusiji naslijedio Jorgea Sampaolija, koji je dobio otkaz. Bivši igrač Deportiva, Lazija i West Hama postavljen je kao privremeno rješenje, no sada je zaradio ugovor na duže staze, zahvaljujući i osvajanju trećeg mjesta na Copa Americi.

Barca prodala još jednu zvijezdu: Pala odluka tko je sljedeći – Rakitić ili Vidal Ivan Rakitić, Jordi Alba i Arturo Vidal (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) +6 Neymar i Rakitić iz vremena kad su nosili isti dres (Foto: AFP)

Scaloniju je ovo prvi samostalni trenerski posao u životu, a dosad je radio tek kao pomoćni trener Sampaoliju u Sevilli.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će vjerojatno posljednja šansa za Lionela Messija da osvoji najvažniji nogometni trofej.

Naravno, ako se Argentina uopće plasira na sljedeći Mundijal, što uopće neće biti lagano s obzirom na to u kakvom je stanju argentinska reprezentacije već duže vrijeme. Gauči su u velikoj krizi iz koje se zasad ne vidi izlaz.

Za mnoge najbolji nogometaš svijeta u posljednjih desetak godina do sada je nastupio na četiri svjetska prvenstva, a najbolji rezultat ostvario je 2014. u Brazilu kada je Argentina osvojila drugo mjesto.

Godine 2006. u Njemačkoj i 2010. u Južnoj Africi Argentina je s Messijem u momčadi došla do četvrtfinala, dok je 2018. u Rusiji ispala već u osmini finala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider