Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kilometraža stigla na naplatu

Savez forsira Haalanda za ključne utakmice Norveške, a klupski šef upozorava: "Pogledajte mu liječnički karton, ne može ni hodati, pa nije mašina!"

Ponajbolji svjetski napadač igra na top razini već godinama i njegovo tijelo to sve teže podnosi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šef Borussije Dortmund Marco Rose rekao je kako njegova gol-mašina, Erling Haaland, nije "doista mašina" i objavio njegov upozoravajuć zdravstveni karton.

Norvežanin je zabio 11 komada u ovoj sezoni, međutim zbog ozljede bedra nije nastupio posljednje tri utakmice i vjerojatno će prekrižiti nastup za svoju reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Morat će propustiti ključne utakmice za SP

Njegov klupski trener iskreno je otkrio njegovo stanje i kaže kako se njegova špica još muči hodati uspravno. Nije igrao protiv Monchengladbacha i Augsburga u Bundesligi, propustio je Sporting Lisabon u Ligi prvaka, a Norveška, koja se bori za prvi nastup na velikom natjecanju od 2000. godine, morat će se izgleda pokušati snaći bez njega u ključnim utakmicama protiv Turske i Crne Gore.

Rose je natuknuo kako neće igrati ni te utakmice kako bi pokušao smanjiti pritisak na nacionalnog izbornika i odgodio njegov prerani povratak na teren.

"Razumijem savez, ali ne može ni hodati"

"Nije moj posao nikome ugasiti nadu, ali mogu vam reći iskreno u kakvom je stanju. Već danima se nastoji vratiti na teren, želi igrati kad god može, međutim rekao mi je 'ne mogu se kretati kako želim, ne mogu ni hodati',“ otkrio je njegov klupski trener.

"Razumijem Norveški nogometni savez, ali mislim da bi bilo dobro prekinuti nagađanja i zaustaviti glasine. On je čovjek, nije mašina. Ako ne može, ne može, moramo ga pustiti neka ozdravi."

Haaland je u punom pogonu na top razini otkako je stigao u dortmundsku Borussiju, a igrao je standardno i u prošloj momčadi Red Bull Salzurgu, no čini se kako je udaran ritam konačno došao na naplatu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider