Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AMBICIOZNO

Sastali se Tomašević i Zajec: Izneseni planovi za Maksimir, Kranjčevićeva se kreće graditi ove godine!

Maksimirski stadion uvijek je vruća gradska tema.

Nepunih mjesec dana otkako je izabran za predsjednika Dinama, Velimir Zajec susreo se sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

Razgovarali su o detaljima buduće suradnje na relaciji Dinamo - Grad, no u fokusu se našla tema obnove Maksimira. O detaljima sastanka izvještava Ivan Čorkalo.

Srdačno, korektno i konkretno. Tako je protekao prvi službeni sastanak novoizabranog šefa Dinama sa zagrerbačkim gradonačelnikom.

Tema napretek, ali fokus je na stadionu

"Očekujemo da se uskoro desi to povlačenje povrata zemljišta i onda radimo na studiji izvodljivosti koja će zapravo pokazati koliko novi stadion košta. Zasada razmatramo stadion od 35 tisuća mjesta, koji bi bio ne samo u četvrtoj katgoriji uefe, nego u najvišaoj kategoriji i kako bi se na njemu mogle igrati finalne utakmice uefinih natjecanja", prokomentirao je gradonačelnik Tomašević.

Planovi oko budućeg izgleda maksimirskog stadiona kroz godine su se mijenjali. Prijedlozi su stizali od ponajboljih arhitekata za koje je baš njihov projekt bio najbolji i najisplativiji. Baš kao što sada politika pripisuje zasluge.

"Još jednom ću ponoviti da nije bilo inicijative Vlade, moje osobne inicijative razgovora sa zagrebačkom nadbiskupijom ne bi se bio riješio prvavni problem povrata zemljišta koji je zagrebačka nadbiskupija tražila mi smo tu inicijativu proveli i riješili. Gradonačelnik je u dobroj situaciji", riječi su premijera Plenkovića.

Zbog svega toga, zagrepčani su i danas skeptični.

Gradnja Kranjčevićeve počinje već ove godine

No u Dinamu nisu toliko skeptični, vidljivo je to i iz priopćenja koje su poslali. Zasad vjeruju gradonačelnik kad kaže da sve ide po planu. A u redoslijedu planiranja prvi je stadion u Kranjčevićevoj.

"Tu očekujemo početak radova u prosincu ili siječnju i trajat
će 15 mjeseci, a nakon toga ćemo dobiti novi stadion s oko 11 tisuća mjesta."

Rokovi postavljeni ambicizno, ostaje tek vidjeti hoće li se išta ovog puta i ostvarit ili će sve ostati na listi lijeph želja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider