Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"najstrašnija europska momčad"

Ovo su šanse za svaki par u ždrijebu Lige prvaka: Barca na vrhu, Modrić o sudaru divova

Sudari divova lako su mogući već u osmini finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotova je grupna faza Lige prvaka i čeka se ždrijeb osmine finala 16. prosinca u Nyonu. Poznati su svi sudionici, prvi put u povijesti nokaut-fazu igrat će samo klubovi iz Liga petice.

Pobjednici skupina su nositelji. Klubovi iz iste države ili iste skupine u prvoj fazi ne mogu igrati međusobno u osmini finala.

gol expired Modrić komentirao pakleni ždrijeb za Real: ''Više nema laganih utakmica'' divider

Nogometni statističari na temelju toga izračunali su mogućnost za svaki par. Na vrhu je par Barcelone i Chelseaja - postoji 23,377 posto šanse da se ti klubovi međusobno izvuku u ždrijebu. Najmanje je vjerojatno da ćemo gledati susret Bayerna i Lyona (14,286).

Mogući su razni spektakularni okršaji, a od nenositelja po snazi i ugledu odskače Real Madrid. Tako su već u osmini finala mogući pravi europski klasici poput okršaja s Bayernom, Juventusom ili aktualnim prvakom Liverpoolom.

gol expired Olmov gol oduševio Europu: "Najbolji gol večeri"; "Što još radiš u Zagrebu?" divider

Bila bi to repriza finala uz 2018., a španjolski novinari pitali su Modrića što misli o mogućem sudaru s, kako je nazivaju, "najstrašnijom europskom momčadi."

"Ne znam, nije bitno s kim ćemo igrati. Bit će teško tko god nam dođe. Nakon što prođeš skupinu, nema više laganih utakmica", rekao je Modrić.

gol expired Zbog nove stravične ozljede francuska zvijezda završava karijeru s tek 23 godine? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider