Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad je sve poznato

Kako kotira Hrvatska u Kataru, koliko imamo šanse za naslov, koliko ćemo bodova osvojiti...

Prije nešto manje od dva dana, Svjetsko prvenstvo u nogometu dobilo je i posljednjeg, 32-ugog sudionika. Plasman je posljednja izborila Kostarika, pa sad imamo kompletnu sliku, i možemo pogledati: tko su glavni favoriti, i kako u ovom trenutku, realno, kotira Hrvatska?

Cijeli svijet krajem iduće jeseni gledat će Svjetsko prvenstvo u nogometu. Posebno 32 zemlje: od Kanade i Ekvadora na zapadu, preko naše Hrvatske i domaćina Katara, pa sve do Japana i Australije na istoku: to je konačan popis sudionika, kompletiran prekjučer.

Hrvatska na Mundijal dolazi kao aktualni doprvak, ali pogledajmo: kako stoji u ovom trenutku.

Vedran Ćorluka Ćorluka objavio ono što je mnogima promaknulo na utakmici Francuske i Hrvatske divider

Prema tržišnoj vrijednosti: hrvatska reprezentacija zauzima 11-o mjesto među 32 sudionika. Tri zemlje imaju roster vrjedniji od milijarde eura: najskuplja Engleska, pa prvak Francuska, pa Brazil. A hrvatska momčad danas vrijedi oko 350 milijuna eura, što je nekih tri i pol puta manje nego Engleska. Najjeftinije igrače na Mundijalu imaju: Tunis, Saudijska Arabija, Katar i Kostarika. A kad se spustimo do pojedinaca:

Najskupljih 11 Svjetskog prvenstva

Evo kako to izgleda kad se sastavi najskuplja 11-orica na cijelom Svjetskom prvenstvu. Sve predvodi Kylian Mbappe, procijenjen na 150 milijuna eura. Ostatak ofenzive čine: lijevo Brazilac Vinicius Junior, desno Nijemac Serge Gnabry, i u sredini Portugalac Bruno Fernandes. Sredinu drži mladi engleski dvojac: Phil Foden i Jude Bellingham.

Martin Erlić VIDEO Više od 1500 mještana pripremilo doček braniču koji je novi hit među Vatrenima divider

Pa u obrani: još jedan Englez na desnom beku: Alexander-Arnold; a lijevo je Alphonso Davies iz Kanade, našeg protivnika u skupini! Stoperi su Nizozemac De Ligt i Brazilac Marquinhos, i na vratima još jedan Brazilac: Alisson Becker. Tako kaže tržište.

Hrvatska ima nekih jedan i pol posto šanse za naslov

A evo što kažu kladionice: kakve su šanse za osvajanje naslova prvaka?

Prvi favorit je Brazil, s nekih 16 posto izgleda. Pa zatim Francuska s 13, pa podjednake Engleska, Španjolska i Argentina. Slijedi Njemačka, pa Portugal, pa Nizozemska, pa tek deveta Belgija, nositelj naše skupine! Od ostatka konkurencije malo se izdvaja Danska, s nekih tri posto izgleda. A Urugvaj i naša Hrvatska smješteni su iza Danske, s nekih jedan i pol posto. Hrvatska je dakle 12-i favorit Mundijala, što nas (kao i obično!) smješta u domet osmine finala. Sve preko toga može se burno slaviti.

gol expired Analiza: Ovo je Dalićev kadar za Katar? Oko koga je najveća frka, koga će prekrižiti, a tko još ima dobre šanse divider

Ali ni osminu finala neće biti lako izboriti! Kao što znate, u skupini smo: s Belgijom, Marokom i Kanadom, i tu treba izboriti prva dva mjesta. Svjetske kladionice već su objavile koeficijente za sve utakmice u skupini, pa pogledajmo što nam predviđaju.

Hrvatska će osvojiti četiri ili pet bodova?

Prema kladioničarskim tečajevima (odnosno vjerojatnostima ishoda!), ovo su prosječno očekivani bodovi koje bi reprezentacije u našoj skupini trebale osvojiti. Belgija šest ili sedam bodova, Hrvatska četiri ili pet, Maroko tri ili četiri boda, te Kanada dva ili tri boda.

gol expired Modrić najbolji hrvatski nogometaš, Livaja broj jedan u HNL-a: Pogledajte momčad sezone divider

Sve znatno više ili znatno manje od toga smatrat će se ili velikim uspjehom, ili podbačajem. Hrvatska dakle jest favorit za plasman dalje, ali prema ovoj projekciji primjerice: Hrvatska je u većem zaostatku za Belgijom, nego što je u prednosti pred Marokom! Ukratko: imamo razloga optimizam, ali neće biti lako!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider