Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispisao povijest

Šampionski govor Luke Modrića: "Pozdrav mojoj Hrvatskoj!"

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije prekinuo je dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Galerija Šampionski govor Luke Modrića (Foto: AFP) Luka Modrić i Marta, najbolji na svijetu (Foto: AFP) Luka Modrić i Lionel Messi (Foto: AFP) +4 Zvonimir Boban (Screenshot Twitter)

Punih 10 godina vladali su u izboru za najboljeg nogometaša svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, da bi im na kraj stao – Luka Modrić!

Kapetan hrvatske reprezentacije na svečanosti u Londonu proglašen je najboljim, a tijekom govora bilo je očito da ga je malo pokosila trema.

"Velika je čast i prekrasan osjećaj stajati ovdje s ovim trofejom. Prije svega bih čestitao Mohamedu i Cristianu na sjajnim sezonama koje su imali. Ovaj trofej nije samo moj, ovo je trofej i od svih mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ovo je trofej također i za moju obitelj bez koje ne bih bio ovakav igrač kakav jesam. Hvala i svim mojim navijačima diljem svijeta za podršku koju su mi pružali posljednjih dana", nabrajao je Modrić, posebno istaknuvši:

"U ovom trenutku bih volio spomenuti svog idola, Zvonu Bobana, ta njegova generacija iz 1998. nas je potaknula da vjerujemo u nešto veliko kao reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji."

Za kraj je rekao rečenicu koja vrijedi za sve, a ne samo za mlade nogometaše:

"Ova nagrada je potvrda da se radom i trudom može postići sve. Pozdrav mojoj Hrvatskoj!" poručio je Luka.

Mislite li da je Ronaldo trebao doći na dodjelu nagrada The Best?

Ukupno glasova:

"Da sam mogao birati godinu, ni sam je ne bih ovakvu izabrao"

Nešto kasnije, u izjavi za HRT, Modrić je rekao:

"Godina za pamćenje, da sam mogao sam birati godinu, ne bih je ovako izabrao ni ja sam. Definitivno najbolja u mojoj karijeri, i kolektivno i s ovim individualnim nagradama, naročito s ovom na kraju. Čini me ponosnim što sam uspio doći do ovoga, zahvalan sam svima koji su glasali za mene da dođem do ove nagrade. Drago mi je da je Hrvatska prepoznata u svijetu i prije, a još i više sad. Drago mi je i zbog izbornika Dalića, da se prepoznaje naš rad, želja i pripadnost bojama hrvatskim. To nas sve čini ponosnima."

Na pitanje čuje li se s Cristianom Ronaldom, koji mu je bio glavni protukandidat i nije se pojavio u Londonu, Modrić je rekao:

"Čuli smo se, s njim sam u dobrom odnosu, čujemo se preko poruka i to je to."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider