Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vječna ljestvica

Samo su još trojica ispred Cristiana Ronalda, Pelea će uskoro prestići

Na vječnoj ljestvici vodeći je Austrijanac češkog porijekla, a Ronaldo je trenutačno na četvrtom mjestu.

Cristiano Ronaldo (Foto: Jonathan Moscrop/PA Images/Pixsell)

Cristiano Ronaldo protiv Dinamo Kijeva postigao je 750. pogodak u svojoj seniorskoj karijeri.

Pet ih je zabio u Sporting Lisabonu, potom je otišao u Manchester United, gdje je 118 puta strijelac, a onda je u svojoj zlatnoj eri u Real Madridu postigao čak 450 golova. U Juventusu je zasad na brojci 75, a sve to vrijeme igrao je i zabijao za reprezentaciju Portugala, gdje se zasad zaustavio na 102 zgoditka.

Kažemo zasad jer Ronaldo će još nekoliko godina igrati i na klupskoj i na reprezentativnoj razini.

Ispred Ronalda još su tri nogometna majstora - Brazilci Pele (761) i Romario (772) te Austrijanac češkog porijekla Josef Bican s 805 golova.

Cristiano Ronaldo Na prazna vrata, ali i to se broji: Čudesan, nestvaran podatak vezan za Cristiana Ronalda

Bican je igrao od 1928. do 1955. godine i na 530 utakmica postigao nevjerojatnih 805 golova. Najefikasniji je bio u dresu praške Slavije postigavši 395 golova u 217 nastupa, a igrao je i za bečki Rapid, Admiru Wacker, Vitkovice, Hradec Kralove i praški Dinamo. Igrao je i za tri reprezentacije Austriju, Čehoslovačku te Bohemiju i Moravsku.

Ako Ronaldo i dalje bude posvećen nogometu i zdravom životu kao što je to bio slučaj sve ove godine, onda možemo očekivati da će jednog dana stići i Bicana, a što se legendarnog brazilskog tandema tiče, tih 12 golova koliko mu nedostaje da prestigne Pelea bi mogao zabiti u idućih nekoliko mjeseci.

A onda će i Romario vrlo brzo doći na red...

Nastavi čitati