Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sam je odlučio otići"

Sammir se vraća u Hrvatsku? Raskinuo ugovor u Brazilu i pregovara s dva kluba

Je li brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom na pragu povratka u Hrvatsku?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom i bivši igrač Dinama 32-godišnji Sammir raskinuo je ugovor s brazilskim drugoligašem Sportom iz Recifea kako bi pregovarao s dva hrvatska kluba, izjavio je u srijedu sportski direktor Sporta.

"Imali smo uobičajeni tjedni sastanak uprave, kakvog održavamo nakon utakmica, te je odlučeno da se Sammira oslobodi kako bi nastavio pregovarati s dva kluba iz Hrvatske. On je jasno dao do znanja da želi pregovarati s tim klubovima pa smo ga oslobodili. Došao je s tim prijedlogom prije tjedan dana“, rekao je Nelo Campos, direktor Sporta, a prenose brazilske novine Super Esportes i radijska postaja Radio Journal.

Campos nije naveo o kojim je hrvatskim klubovima riječ.

Je li konačno pronađen uzrok pada aviona nogometne zvijezde? Slučaj sličan ovom u Hrvatskoj Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Piper Malibu s kojim je letio Sala (Foto: AFP) +2 Romina Sala (Foto: AFP)

Sammir je u Sport Recife došao 14. siječnja, a u travnju mu je produžen ugovor do 31.prosinca. Za Sport je nastupio u 12 utakmica zabivši pritom jedan gol. U zadnje dvije utakmice odigrao je po 45 minuta. Posljednji nastup upisao je u nedjelju.

Sport se nalazi na 10. mjestu druge lige među 20 klubova.

Sammir je u Recife došao kao slobodan igrač. Prethodno je igrao za kineski WH Zall. Od 2007. do 2014. godine igrao je za zagrebački Dinamo.

Otišao je zatim u španjolski Getafe pa se preko kineskih prvoligaša i drugoligaša vratio u Maksimir u siječnju 2017. No tada je ostao samo šest mjeseci pa potpisao za WH Zall. Nakon toga je bio neko vrijeme bez kluba, a onda obukao dres Sporta iz grada Recife.

Sammir je od 2012. do 2014. godine upisao sedam nastupa za reprezentaciju Hrvatske od kojih je jedna bila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Upoznajte dječaka iz Hrvatske čija je fotografija obišla cijeli svijet Toma Efendić, dječak čija je fotografija obišla svijet (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) Samuel Edouk i Toma Efendić (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) Toma Efendić, dječak čija je fotografija obišla svijet (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) +3 Toma Efendić, dječak čija je fotografija obišla svijet (Foto: Robert Matić / hajduk.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider