Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad se njih dva spoje…

Kakav bi to tandem bio: Salernitana je jedva ostala u Serie A, a sad je naciljala novu ikonu

Salernitana želi dovesti Edinsona Cavanija iz Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franck Ribery je u rujnu prošle godine potpisao za Salernitanu i dodatno zapalio iskru euforije koja je oko tog kluba tinjala zbog povratka u Serie A.

Pune 22 godine nije ih bilo u najvišem rangu talijanskog nogometa, sve do lani kada su osvojili drugo mjesto u Serie B i izborili promociju.

Početkom sezone, a zapravo možemo reći i kroz cijeli jesenski dio, bili su prožeti tehničko-administrativnim problemima te prilagodbom na najviši rang uslijed čega su niz kola bili zakucani na začelju Serie A. Figurirali su dugo kao glavni kandidati za ispadanje, ali onda se dogodilo čudo, na klupu je došao trener Davide Nicola, momčad se pokrenula i zaredali su sa serijom pozitivnih rezultata.

Davide Nicola Zašto ovom klubu i njegovom treneru želimo ostanak u Serie A divider

Salernitana je u konačnici ostala u Serie A, doduše uz dosta sreće u posljednjem kolu. Oni su bili domaćini Udineseu i imali su kristalno čistu situaciju – pobjedom bi i matematički se spasili. Umjesto toga, dogodio im se debakl, poraženi su 0:4 pa su veći dio utakmice njihovi navijači osluškivali što se događa u Veneciji gdje je gostovao rival u borbi za ostanak Cagliari. Premda je klub sa Sardinije uputio preko 20 udaraca na gol, Venezia se obranila i rezultatom 0:0 povukla Cagliari sa sobom u Serie B, a Salernitana se spasila.

Njezin predsjednik Danilo Iervolino u razgovoru za Manchester Evening News nagovijestio je da pokušati dovesti Edinsona Cavanija.

Urugvajskom centarforu uskoro istječe ugovor s Manchester Unitedom i neće biti produžen te će od 1. srpnja biti slobodan igrač.

"Mi bismo ga voljeli dovesti. Bio bi to nevjerojatan dar za cijeli grad s obzirom da smo ostali u Serie A."

U kontekstu dovođenja Cavanija spominju se neki klubovi iz Španjolske i Južne Amerike.

Cavani je u veljači navršio 35 godina i sigurno može odigrati još poneku sezonu. Uostalom, Ribery je od njega stariji 4 godine i još uvijek igra, pa se navijači Salernitane s pravom nadaju da bi iduće sezone mogli u svom klubu gledati tandem ovih velikana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider