Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Urnebes

VIDEO Mane poludio na Salaha jer svom golmanu "cinka" kako puca penale, ovaj ga poslušao i skinuo mu jedanaesterac!

Urnebesan detalj obilježio je okršaj Senegala i Egipta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacije Senegala i Egipta igrale su u finalu Afričkog kupa nacija, a detalj za koji je zaslužan dvojac iz Liverpoola, senegalski reprezentativac Sadio Mane i Egipćanin Mohamed Salah, obilježio je utakmicu.

Senegal je imao priliku povesti iz najstrože kazne, ali udarac Sadia Manea obranio je egipatski golman. Ali čuvar mreže Egipta imao je malu pomoć prije šuta jer mu je Mo Salah rekao gdje će pucati senegalski reprezentativac.

Salah sve otkrio svom golmanu

Mane je došao do Salaha dok ga je "cinkao" golmanu i nešto mu prigovorio negodujući što mu ovaj otkriva njegove tajne. Egipatska jedinica je poslušala Salaha i pročitala Manea, a cijeli incident pogledajte u videu.

Možete to učiniti OVDJE.

Egipat, koji je bio vidno umorniji od dva sastava, jer je igrao po dodatnih pola sata i protiv Obale Bjelokosti u osmini finala i protiv Maroka u četvrtfinalu te protiv Kameruna u polufinalu, ograničio se na čuvanje neodlučenog rezultata i pouzdajući se u svog vrhunskog stručnjaka za obrane 11-eraca Gabaskog.

Mane na kraju ipak dobio zadovoljštinu

Iako je uspio u svom naumu, Egipat na kraju ipak nije osvojio osmi naslov prvaka, Gabaski je od pet 11-eraca obranio jednoga Sarru. S druge strane, Abdelmonem je pogodio vratnicu, dok je Mendy obranio pokušaj Lasheena, pa je Mane dobio priliku iskupiti se za nerealizirani kazneni udarac na početku susreta. Kapetan Senegala je uraspucavanju bio precizan te je osigurao veliko slavlje svojoj reprezentaciji.

Senegalu je ovo bio treći nastup u finalu i prvi trofej, 2002. je izgubio na 11-erce od Kameruna, a prije tri gpodine od Alžira sa 0-1.

Egipat je sa sedam naslova prvaka Afrike i dalje najtrofejnija reprezentacija "Crnog kontinenta".

Zanimljivo, ove dvije reprezentacije će se krajem ožujka opet sastati u dva susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pobjednik će izboriti put na SP.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider