Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvoligaška atmosfera

Lokalpatrioti iz Poreča vjerni su vojnici kluba: Postoje već 36. godinu i zaslužuju prvu ligu

Šajete Boysi, navijači Jadrana iz Poreča, već 36. godinu djeluju kao organizirana navijačka skupina.

Šajete Boysi (Foto: Srecko Niketic/Pixsell)

Porečki Jadran po treći put u nizu osvojio je Kup Istre, ali u Drugoj NL (trećem rangu hrvatskog nogometa) grčevito se bore za ostanak. Nalaze se na 14. mjestu, koje ih trenutno vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Ne smeta to najvjernijim navijačima Jadrana koji već 36. godinu organizirano bodre svoj klub. Šajete Boys su jedna su od rijetkih, ako ne možda i jedina navijačka skupina u Hrvatskoj koja neprekidno bodri svoje ljubimce punih 36 godina, a da njihov klub nikada nije igrao u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Šteta, jer ovakvi navijači zaslužuju prvu ligu.

Marko Livaja i Luka Jelenić Jose Boto doveo drugo pojačanje u Osijek: Potpisao na tri godine divider

Spektakularnu proslavu osvajanja Kupa priredili su svojim igračima u Poreču, ali Šajete često bodre svoj klub i na gostovanjima širom Hrvatske uz slogan: ''Bezuvjetno tebe volimo, bez obzira na rezultat''.

Porečke navijače ne zanimaju ostali klubovi u Hrvatskoj, fokusirani su samo na svoj Jadran, imaju nekoliko žustrih rivala od kojih se izdvaja Pazinka, ali i gaje dobre odnose van terena, pogotovo s pulskim Demonima.

Pred Jadranom su još dva kola Druge NL, oba na domaćem terenu, prvo im na noge dolazi Opatija, a zatim Marsonija. Vjerujemo da će Šajete Boysi pripremiti svoje glasnice i pogurati svoju momčad prema ostanku u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Tko će večeras osvojiti Kup?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider